Buna ziua!
Acum 2 ani si jumatate am fost angajat la o firma pe un post care conform COR nu necesita studii superioare ci studii medii. Dupa un an am fost trecut, in cadrul aceleiasi firme pe un post care conform COR necesita studii superioare. Insa la momentul incadrarii stiu ca daca postul necesita studii superioare trebuia sa iau un salariu minim de 880 ron NET (parca asa era legislatia, sau BRUT?). Angajatorul mi-a platit un pic mai putin. Ma gandesc ca si contributiile la stat au fost un pic mai mici. Ma poate pune si pe mine cineva in tema cu privire la cadrul legal privitor la aceasta speta. Va multumesc frumos!
Pai aia e problema ca aveam acele studii si atunci cand am fost angajat, si atunci cand am fost trecut pe celalalt post in cadrul aceleiasi companii care are peste 21 de angajati. Numai ca primul post, conform COR nu cerea studii superioare iar cel de-al doilea cere. Eu va intreb urmatorul lucru:
1. Cum se stabileste daca pentru un post este nevoie de studii superioare? COR este suficient, sau trebuie sa stabileasca angajatorul daca postul respectiv necesita studii superioare sau nu?
2. Acel coeficient de 2 se aplica salariului minim brut sau net? Nu inteleg cum inmultesti? Se ia salariul minim brut sau net(?) si se inmulteste cu 2? Asta este procedura? Stau si socotesc ca daca salariul minim net este de 463 si inmultesc cu 2, la studii superioare ar trebui sa imi dea peste 900 de ron.
in legatura cu celelalte chestii cu privire la pregatirea profesionala va marturisesc ca nu am inteles nimic. La ce imi mai trebuia pregatire daca eu aveam studii superioare?
Cum aflu care este salariul minim brut negociat pe unitate? Acesta poate fi mai mic decat salariul minim brut pe tara (adica 600 ron)?
Multumesc pentru raspunsuri!