avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

indiviziune

nu axista nici o posibilitate sa construiesc in indiviziune ,fara ca sora mea sa aiba vreun drept la casa pe care o construiesc?nu pot sa ies din indiviziune ca deschiderea la strada este mica si nu obtin autorizatie.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 14:03, 4 August 2010
nu puteti construi nimic fara acordul susrorii daca sunteti in indiviziune.
asta inseamna ca mai intai va trebui sa rezolvati problema si fiind asa mica iesirea la strada, incercati sa cereti bunul imobil in natura iar surorii sa-i platiti o despagubire-sulta. din moment ce imobilul va fi numai al dvs, dupa iesirea din indiviziune si platirea sultei, atunci puteti sa construiti cum doriti.
sora nu vrea sa imi dea si partea ei ,deci nu se pune problema cu acesta sulta ,dar daca mi-ar da o declaratie la notar ca pot sa construiesc unde doresc eu si ca ea nu are pretentii la aceasta constructie? va amintesc ca suntem in indiviziune .se poate asa?
daca da o declaratie notariala ca nu are pretentii asupra casei nu va garanteaza nimeni ca in viitor nu se poate razgandi.ea oricum ramane in acte coproprietara impreuna cu dvs.
eu te sfatuiesc sa iesi din indiviziune.pentru ca se pot ivi problema mai tarziu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ieșire din indiviziune m-am judecat cu sora mea pentru casa ... elena45i elena45i ieșire din indiviziune M-am judecat cu sora mea pentru casa părintească. Avocatul care m-a reprezentat ma convins că trebuie să cerem \"ieșire din ... (vezi toată discuția)
Partaj sau ,,iesirea din indiviziune'' axiclau axiclau sunt in indiviziune cu sora si bunica mea ,mi s-a sugeraT sa fac partaj daca vreau sa construiesc si casa sa fie un bun propriu.nu stiu daca partaj sau ... (vezi toată discuția)