avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj sau ,,iesirea din indiviziune''
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj sau ,,iesirea din indiviziune''

sunt in indiviziune cu sora si bunica mea ,mi s-a sugeraT sa fac partaj daca vreau sa construiesc si casa sa fie un bun propriu.nu stiu daca partaj sau ''iesirea din indiviziune este acelasi lucru.si daca exista vreo posibilitate sa construiesc fara ca sora si bunica sa devina coproprietari la constructia in care doAR eu investesc.
va multumesc ,imi sunteti de ,mare ajutor.
Cel mai recent răspuns: Daniel Coman , Avocat 22:47, 10 Iulie 2010
Daca sunteti mostenitoarul unui teren sa inteleg impreuna cu sora si bunica dvs , impărţeala (partajul) este o modalitate prin care moştenitorii îşi realizează dreptul de a ieşi din indiviziune. Împărţeala poate avea loc prin învoială, iar în caz contrar, va putea fi realizată pe cale judiciară.
Partajul si iesirea din indiviziune sunt acelasi lucru.
Ca sa nu aveti probleme paceti partaj, partaj care se paote face
la notar sau prin instanta.
Pe terenul pe care vreti sa construiti casa va trebuis a vedeniti
proprietrara si sa-l primiti in lotul dvs, dupa care va puteti apuca
sa construiti si casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune say say Ce acte presupune iesirea din indiviziune? Care este sediul materiei? Speta este urmatoarea: Bunicul si bunica au avut 2 fii si 2 fiice. Copiii au avut si ei ... (vezi toată discuția)
Cum sa impiedic construirea pe terenul bunicii? ContSters53513 ContSters53513 As avea inca o intrebare,acum a murit si bunicul meu ,voi primi cetrificatul de mostenitor ,insa sora mea vrea sa contruiasca un imobil pe acel teren,in ciuda ... (vezi toată discuția)
Exceptie prescriptie achizitiva - iesire din indiviziune niculaucarmen niculaucarmen stapanesc un teren al bunicii de 40 ani. verisorii mei au introdus iesirea din indiviziune, insa eu nu sunt de acord cu aceasta. As putea invoca exceptia ... (vezi toată discuția)