avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum sa impiedic construirea pe terenul bunicii?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum sa impiedic construirea pe terenul bunicii?

As avea inca o intrebare,acum a murit si bunicul meu ,voi primi cetrificatul de mostenitor ,insa sora mea vrea sa contruiasca un imobil pe acel teren,in ciuda faptului ca bunica inca traieste.Stiu ca i s a spus la notar ca poate sa faca cu cota sa ceea ce vrea insa acel imobil nu va fi in coproprietate,mai ales pentru ca si bunica traieste? In fine as dori sa aflu cum as putea sa impiedic sa nu construiasca acolo,ca ideea lor ar fi ca atunci cand moare bunica vor locui acolo,iar pe parcurs ma platesc ei candva ...cum evident nu au de unde.
Cel mai recent răspuns: ContSters53513 , utilizator 20:42, 19 Septembrie 2008
Nu poate construi pe acel teren fără acordul tuturor coproprietarilor.
Poate, în schimb, să ceară împărţeala moştenirii. Dacă terenul este pretabil împărţirii în natură prin constituirea unor loturi, va primi un lot din acel teren, lot pe care poate construi, deoarece va fi bunul ei exclusiv.

Mai poate, dacă dispune de sumele necesare, să solicite atribuirea terenului în proprietate exclusivă, cu obligaţia de a-i despăgubi pe ceilalţi coproprietari.

Menţionez că nu vă veţi putea opune cererii de ieşire din indiviziune.

Liviu S.Bordaş

Atribuirea terenului in proprietate exclusiva se face de catre instanta nu?Iar posibilitatile de a despagubi pe ceilalti copartasi se evalueaza de instanta sau cum? Pentru ca in concret nu are nici macar din ce sa coonstruiasca doar daca isi vinde apartamentul.Se bazeaza pe faptul ca va primi jumatate din casa si teren si oricum nu o sa pot sa o vand asa ca ramane ei.Va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj frati mihaeladobrinoiu mihaeladobrinoiu vin cu o problema la care va rog sa-mi sugerati o rezolvare din experienta dumneavoastra doi frati mostenesc de la parinti un teren de 150m2 pe care este ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune flipisor flipisor Am urmatoarea problema: Sunt mostenitoarea unei cote indivize de 1/5 dintr-un teren de 2000 de metri, cu latime de 12 m undeva, la munte. Pe acest teren de 400 ... (vezi toată discuția)
Cerere in vederea atribuirii intregului imobil ContSters335821 ContSters335821 Sunt majoritara cu o cota de 2/3 din casa si teren . Pot cere atribuirea intregului imobil , iar piritii sa fie despagubiti in teren intravilan , teren care ... (vezi toată discuția)