avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcoolemie la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcoolemie la volan

sotul meu sambata seara a iesit cu masina si a fost prins de politia rutiera cu o alcolemie de 1.10 la mie in aerul expirat si a fost dus la prelevarea probelor biologice, iar acolo sa impotrivit la prelevare si a fost si recalcitramt cu politistii. La analiza probelor i-a iesit 1.80. Intrebreamea este ce se va intampla si la ce sa se astepte?
Cel mai recent răspuns: ContSters160568 , utilizator 14:53, 4 August 2010
I se va face dosar penal pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul avand o imbibatie alcoolica ce depaseste limita legala, infractiune prevazuta in art.87 alin.1 din OUG 195/2002
Este posibil sa i se faca dosar penal pentru refuzul prelevarii de probe biologice,si eventual ultraj, daca a comis fata de politisti fapte de lovire sau insulta.
dosar penal il asteapta si o pedeapsa cu suspendare
Buna ziua,
Cnf legii toleranta la alcool este 0. Ce depaseste in aer expirat de 0,4 organele de politie sunt obligate sa conduca persoana depista la prelevare de teste biologice. Ce depaseste 0,8 in sange constituie infractiune. In cazul dvs sotul dumneavoastra a comis o infractiune nu o contraventie. Se va pune in miscare urmarirea penala si in functie de rechizitoriu se va incadra fapta. Pe langa aceasta infractiune comisa in functie de cat de recalcitrant a fost cu organele de politie se poate incadra si la ultraj.
Sfatul meu este angajarea unui avocat special in penal.

Succes,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Ce cosencinte pot trage - alcool la volan cucoanes cucoanes [quot][/quot]am fost depistat de un echipaj de politie joi la ora 24 in urmare eram la volanul unui autoturism ce cosencinte pot trace daca am fost testat cu ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie dosar penal catalin300 catalin300 Bună ziua as dorii dacă ma puteți ajuta cu un răspuns în data de 19.09.2014 am depistat cu o alcoolemie de 1,40 în sânge mi sa luat doar o singura ... (vezi toată discuția)