avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... deci....pfa in noul context
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

deci....pfa in noul context


Dragii mei!

Am si eu o mare dilema la care chiar am nevoie de o rezolvare....."ieri"!

Eu lucrez ca PFA cu cod caen 6619 - Activităţi auxiliare intermedierilor financiare, exclusiv activităţi de asigurări şi fonduri de pensii, care nu stiu daca este sau nu incadrat la independent sau dependent ( este un cod caen cerut de banci). Pana acum am avut de platit 16% ( 10 % retinut la sursa - in mai depun declaratia - in august vine Decizia Finala de Impunere - pana la sfarsitul anului platesc diferenta....cu sau fara penalizari).Acum am inteles ca mai platesc inca 16.5% ( Cas Cass si somaj). Este OK, si mi se pare normal! Asta daca nu cumva cineva mi-a spalat creierul si am inceput sa vad stele verzi...:O
Din discutiile de pe forum am inteles ca depunem declaratii lunar la pensii si somaj si ca asigurare de sanatate este virata automat de catre platitorul venitului.

Deci! VIREAZA PLATITORUL ASIGURARE DE SANATATE SAU NU? Daca DA, ar trebui deci sa-mi opreasa 10% impozitul retinut la sursa + 5.5% sanatatea ( eventual + 0.85% concediile medicale ). Corect?:stunned:

Mentionez ca nu am norma de venit si lucrez in sistem real cu retinere la sursa! Daca cunoaste cineva sistemul asta...........PLEASEEEEEEE!B-)

Va multumesc mult de tot si evident astept si opinia celor "avizati"?=D>
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 13:01, 10 August 2010
Daca se considera activitate independenta cotele de contributii individuale datorate se aplica la venitul net realizat, respectiv, CAS-10,5%; CASS-5,5%; Contrib somaj-0,5%.
Daca se reconsidera activitate dependenta, platitorul de venit va calcula si obligatiile catre bugetele publice ca si in cazul unui salariat, care se vor retine din suma de plata catre PFA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colaborare si pfa nicole24 nicole24 Buna ziua, care este cea mai buna varianta de a lucra cu o firma in situatia in care aceasta nu doreste CIM. Si care sunt taxele care trebuiesc platite catre ... (vezi toată discuția)
Pfa - taxe si modul incadrarii vvvv vvvv Buna ziua. Zilele trecute am decis sa-mi infiintez un PFA. Pana aici toate bune si frumoase. Domeniul principal - administrare imobile, cod CAEN 6832 Am ... (vezi toată discuția)
Pfa cu norma de venit cris2279 cris2279 Ce va trebui sa plateasca un PFA cu norma de venit fixa pe an (domeniu: Activitati de informatica) dupa aceste norme noi? Imi spuneti va rog un caz concret : ... (vezi toată discuția)