avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... radiere
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

radiere

va rog sa imi spune-ti ce pot sa fac : in 2007 am vandut o masina nu sunt sigur daca am dus actele de radiere la directia economica pt ca ulterior mi-a venit de plata impozitul la masina cum pot justifica acum ca masina a fost vanduta. Credeti ca cei de la politie imi poate elibera un act din care sa reiasa ca masina a fost vanduta si radiata . Va multumesc
In baza carui document ati instrainat masina?

Pentru ca celalalt proprietar sa o poata inmatricula ar fi trebuit sa prezinte o fisa de inmatriculare pe care dvs. ar fi trebuit sa o vizati la financiar.

Nu mai aveti niciunul dintre aceste documente?
nu mai am nici un document stiu ca am dus totul la financiar dar acestia spun ca ei nu au nimic in baza de date si nu stiu ce sa fac mai ales ca actualul proprietar se afla in alt judete si nu mai am cum sa iau legatura cu el . Va rog sa imi spune-ti ce as putea face pentru ca si in ziua de azi io figurez cu masina pe numele meu si imi vine impozit de platit. crede-ti ca daca merg la politie ei ma poate ajuta cu vreun act pe care sa il duc la financiar
Teoretic, certificatul de radiere se gaseste si la politie.
Puteti sa faceti o solicitare la ei si vedeti daca vor sa va ajute.

In cazul in care ati fi ajuns cu actele la financiar, acestia ar fi trebuit sa va elibereze o dovada privind radierea acelui automobil.
o sa incerc si la politie si daca nu a fost radiata inseamna ca masina e bpe numele meu si trebuie sa caut noul proprietar nici nu mai stiu ce am facut atunci da ce as putea dupa parerea dumnevoastra sa fac. M ultumesc
Ultima modificare: Joi, 5 August 2010
razvan_alin, utilizator
In cel mai rau caz va trebui sa introduceti o actiune in instanta pentru ca aceasta, prin hotarare, sa contastate ca ati instrinat acel autoturism si aceasta hotarare, care va tine loc de act autentic, sa o prezentati la financiar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligația de a face. mai pot introduce în proces vânzătorul mașinii neînmatriculate pe care, la rândul meu, am vândut-o? faranumeeu faranumeeu Buna, In urma cu ceva timp am cumparat un autoturism si pe care nu l-am inmatriculat pe numele meu la politie deoarece ulterior l-am vandut altei ... (vezi toată discuția)
Radiere masina catalinion84 catalinion84 Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema caci nu mai inteleg nimic. Am vandut acum cateva luni un autoturism catre cineva. Am facut ... (vezi toată discuția)
Cum scapam de impozitul pe o masina care nu mai este in stare de functionare? oania oania Tatal meu a decedat acum 3 ani. In urma lui a ramas o masina Dacia 1310 care nu mai este in stare de functionare. Ce trebuie sa faca mama mea ca sa nu mai ... (vezi toată discuția)