avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate moarte pentru moarte?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

moarte pentru moarte?

am ajuns intr-o perioada destul de grea...nu mai avem siguranta de a merge pe strada...de a fi siguri...pt ca in ori ce moment cineva iti poate da in cap...tot mai mult omoruri se produca mod intentionat...dace la noi in romania nu poate fi pedeapsa moarte pentru moarte,eu consider ca doar asa poti sta sigur in propia casa fara teama dea fi omorat...
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 19:23, 15 Septembrie 2010
Nu,nu sunt de acord cu pedeapsa cu moartea.
Ne-am simti si noi ceilalti intr-o anumita masura responsabili ca am luat o viata.
Nu este dreptul nostru sa luam viata nimanui,indiferent de fapta,am depasit faza
asta,nu suntem barbari desi atunci cind o crima se petrece cu cineva drag noua
reactia ( omeneasca,fireasca )pe care o are fiecare dintre noi este sa-i
faci si tu lui ce ti-a facut el tie.:hammer:
Sigur… media are un rol – ar zice unii – negativ.
Sigur… viseaza unii, “inainte” (adica in epoca de aur) nu erau mediatizate cazurile… N-as fi chiar sigura ca erau la fel de multe… Azi – fara intermediul media – aud despre 3-4 cazuri de furt, talharie etc… in fiecare luna!!! “Inainte” nu prea auzeam… “Inainte” chiar erau mai putine… fie ca vreti sa credeti fie ca nu! Dar nu mi-as dori acel “inainte” pentru nimic in lume!!!
Nu inseamna ca sunt adepta pedepsei cu moartea pentru moarte… desi…

Azi chiar sunt mai multe cazurile deoarece sunt prea multi cei care nu sunt capabili de nimic dar invidiaza pe cei care au reusit sa se ridice “din” mediocritate… “Inainte vreme” erau multumiti toti mediocrii si sub-mediocrii deoarece toti trebuia sa fim “egali in modestie”.
Si sa nu uitam educatia pe care azi parintii o dau copiilor… Educatie e un fel de a spune…

Azi, frustrarile majoritatii se manifesta prin... loviri cauzatoare de moarte... Numai astfel stiu ei sa arate celorlati ca sunt capabili de ceva.
trope_doi a scris:

Sigur… viseaza unii, “inainte” (adica in epoca de aur) nu erau mediatizate cazurile… N-as fi chiar sigura ca erau la fel de multe…

credeti-ma ca am facut unele verificari si erau destul de multe si inainte numai ca nu prea se auzea decat despre cateva si asta tocmai in ideea sa nu ia amploare criminalitatea.
Eu sunt pentru pedeapsa capitala.

Mass-media, pe principiul "o stirea rea e o stire, stirea buna nu aduce rating" creaza in mentalul oamenilor ideea ca violenta e la tot pasul, ca autoritatile se balbaie si nu pot rezolva mare lucru din aceasta violenta, drogurile despre care aflam zilnic tot din media sunt responsabile de asemenea de violenta, mai aflam ca traficul de persoane si de droguri e in floare si ca in general.... impotriva "brigazilor de guerilla" si mafiei de toate felurile, care foloseste toate "armele moderne" de a capata banii si puterea, autoritatile lupta cu armele blande ale democratiei si drepturilor omului..... :sorry:

Metodele si "armele" sunt inegale si in orice caz pe mine, pe tine, pe noi, ca indivizi autoritatea statului nu ne mai apara, e prea slabita de coruptie si de o legislatie impaiata.

Pe mine nu ma incalzeste cu nimic ca o mana de infractori sunt inchisi si apoi dupa cativa ani li se da drumul pe motiv ca au fost cuminti...si in acest timp altii isi fac de cap in libertate omorand oamenii, stiind ca pot scapa usor.....

"Sa intorci si celalalt obraz" nu e pentru criminali. Lor li se potriveste legea talionului. Punct.
Ultima modificare: Duminică, 8 August 2010
elga50, moderator
pentru elga50
si daca dupa o vreme se constata ca de fapt cel condamnat la moarte era nevinovat?
daca dintr-o eroare sau rea credinta a fost indicat ca fiind autorul unui asasinat ?
greu,foarte greu.

Alte discuții în legătură

pentru a preintampina "criminalitatea" reintroducerea pedepsei cu moartea ar fi un remediu? Manole Dumitru Manole Dumitru In unele state din SUA pedeapsa cu moartea exista ca pedeapsa pentru unii criminali. La noi in Romania reintroducerea pedepsei capitale ar reduce numarul de ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa capitala_2010 Corina Capotã Corina Capotã A revenit in actualitate dorinta romanilor de reintroducere a pedepsei cu moartea. Eu militez in acest sens de mult timp, dar pentru o masura provizorie si nu ... (vezi toată discuția)
Reintroducerea pedepsei cu moartea, ar fi o solutie? ContSters69724 ContSters69724 In ultimul timp, sunt ingrozita de cate monstruozitati aud la TV. Oameni nevinovati sunt omorati de cate un individ care sta prost cu nervii sau pur si simplu ... (vezi toată discuția)