eu firma neplatitoare tva - domeniu prese - editare ziare
distribuitor presa , platitor de tva
pret final consumator ziar - 1 ron
distrbuitorul ia x % din vanzari
el pentru ca le revinde ...si e platitor de tva, trebuie sa adauge tva-ul in pretul de 1 ron , adica 0.84 pret ziar + tva = 1 ron .
din aia 0.84 el isi ia x % comision , iar restul imi ramane mie.
cum pot evita tva-ul in situatia de fata, daca se poate ...
ca el sa cumpere de la mine ziarul cu 1 ron si sa il vanda tot cu 1 ron
si nu sa il cumpere cu 0.84 ron si sa il vanda cu 1 ron .
o solutie mai convenabila pe care o stiu ar fi sa faca monetare separate pentru mine , si astfel sa adauge tva-ul doar pe cele vandute nu si pe retur .
pentru ca daca eu ii dau cu 0.84 .. e pentru tot tirajul 10000 bucati de exemplu ...chiar daca se vand toate sau nu.
ma insel ?
aveti un mod foarte complicat de a pune problema.
cota in vigoare pentru ziare este 9%.
dvs. aveti un cost de productie, la care adaugati o marja de profit si apoi facturati catre distribuitor, fara tva, aplicand regimul special pentru intreprinderi mici, de ex. 0.7 lei
distribuitorul aplica un adaos de aprox 31%, rezultand un pret de vanzare de 0.92 + tva 9% = 1 leu
ce tva vreti sa evitati? daca distribuitorul castiga 0.22 lei pentru fiecare ziar, nu e ok?
puteti semna un contract de prestari servicii, insa va trebui sa-i achitati contravaloarea serviciilor + tva 24%
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Calcul tva
Victor-Dan
24 din 100 reprezinta 24%
TVA-ul etste 24%
Atunci daca avem un produs care costa 100 lei calculam astfel 100:1.24=80.64(valoarea fara tva) 80.64 x ... (vezi toată discuția)