avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Exceptie sau Cerere de constatarea nulitatii ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Exceptie sau Cerere de constatarea nulitatii ?

Intro contestatie la executare formulata de mine in calitate de debitor, avand ca obiect constatarea intervenirii perimarii executarii silite, la termenul precedent am luat cunostinta prin Intampinarea depusa de parat(creditor)de niste inscrisuri care au fost intocmite de un executor recuzat dupa data recuzarii, pe care acesta le-a introdus in dosarul de executare desi nu mai avea calitate(atribuind acelor inscrisuri, data de inregistrare, nr. de inregistrare si mentionand ca au fost facute in dosarul nr..in care acesta nu mai avea voie sa faca acte), cum ar trebui sa procedez sa invoc nulitatea prev de art.105 (2 cpc "actele intocmite de un functionar necompetent se vor declara nule...") pe o Cerere de Constatarea nulitatii formulata la urmatorul termen sau pe Raspuns la Intampinare in care ridic si aceasta exceptie a nulitatii prev de art.105(2 cpc?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:24, 14 Septembrie 2007
Pur si simplu ridici aceasta exceptie. Poti formula si oral. Nu e necesar vreun "raspuns la intampinare". Oricum se va consemna.
Ultima modificare: Joi, 13 Septembrie 2007
meg, utilizator
Ridici exceptia nulitatii bazata pe prevederile art.105 alin.2 C.proc.civ. "Actele îndeplinite cu neobservarea formelor legale sau de un funcţionar necompetent se vor declara nule numai dacă prin aceasta s-a pricinuit părţii o vătămare ce nu se poate înlătura decât prin anularea lor". De asemenea, trebuie sa demonstrezi vatamarea adusa prin intocmirea acestor acte de catre executorul judecatoresc recuzat.
Va multumesc.
Faptul ca acest executor recuzat in baza unei hotarari jud. , dupa data recuzarii a mai facut acte pe care acum creditorul mi le opune ca acte intreruptive a cursului perimarii, constituie o vatamare?
Va rog sa ma ajutati! Pana luni trebuie sa stiu ce sa cer!
Va multumesc!
Va multumesc.
Faptul ca acest executor recuzat in baza unei hotarari jud. , dupa data recuzarii a mai facut acte pe care apoi le-a introdus in dosarul de executare si pe care acum creditorul mi le opune ca acte intreruptive a cursului perimarii, constituie o vatamare?
Va rog sa ma ajutati! Pana luni trebuie sa stiu ce sa cer!
Va multumesc!
Trebuie sa dovedesti ca acele acte sunt intocmite dupa ce executorul a fost recuzat.
Vatamarea consta in faptul ca datorita acelor acte nule intocmite de catre executorul judecatoresc esti pus in situatia de a fi executat silit, iar actiunea de constatare a perimarii executarii silete ti se va respinge ca nefondata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiune nerespectare dispozitii execuatare silita dumitru2000 dumitru2000 ART. 399 C P C Nerespectarea dispozitiilor privitoare la la executarea silita insasi sau la efectuarea oricarui act de executare atrage sanctiunea anularii ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatare ? Gabriela PĂDURARIU Gabriela PĂDURARIU Avem o executare silita inceputa in anul 2003 - titlul este obtinut in april.2002, investirea cu formula ex.in ian.2003 - . Dupa luptele seculare ale ... (vezi toată discuția)
Perimarea executarii anna2000 anna2000 ca urmare a contestatiei la executare s-a admis exceptia perimarii executarii in temeiul art. 389 cpc iar prin sentinta ramasa definitiva s-au anulat toate ... (vezi toată discuția)