avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sanctiune nerespectare dispozitii execuatare silita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sanctiune nerespectare dispozitii execuatare silita

ART. 399 C P C
Nerespectarea dispozitiilor privitoare la la executarea silita insasi sau la efectuarea oricarui act de executare atrage sanctiunea anularii actului nelegal.

art. 105 cpc al 2 teza finala

In cazul nulitatilor prevazute anume de lege , vatamarea se presupune pana la dovada contrarie

Suntem in cazul unei contesttaii la executare:

MOTIVEle debitoarei:
executorul nu ar fi indicat bancii expres conturile debitoarei desi Cpc stipuleaza ca trebuie
creditorul nu l-a rugat mai intai pe debitor sa execute ci s-a dus direct la executor
-------------------------------------

Considerati ca 399 cpc contine nulitatii exprese ptr. nerespectarea oricarei dispoizotii - fie ea si "nesemnificativa"?

Sau, mai degraba suntem in cazul lui 105 al. 1 prima teza - cand vatamarea trebuie dovedita?

Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 10:58, 29 Iunie 2008
Daca legea incuviinteaza executarea silita fara somatie, e o.k.Daca executarea se face potrivit dispoz.art.382 C.pr.civ.debitorului nu i se notifica nici somatia nici titlul executoriu. Dispoz. art.391 C.pr.civ. stabilesc clar situatiile in care executarea silita se anuleaza. Nu cred ca art.105 al.1 C.pr.civ. isi are aplicabilitatea in cadrul procedurii executarii silite. Acesta vizeaza actele de procedura indeplinite de un judecator necompetent. Or, in cadrul executarii silite, actele de procedura sunt indeplinite tot de executor.
Nu mi-e clara fraza:"nulitati exprese pt.nerespectarea oricaror dispozitii". Ce ati vrut sa spuneti cu asta? Cred ca imi scapa ceva. Sau poate nu stapanesc bine. Scuze!
ce intrebare incalcita! depinde de legea aplicabila daca se cere sau nu somatia

Suntem in cazul unei contesttaii la executare:

MOTIVEle debitoarei:
executorul nu ar fi indicat bancii expres conturile debitoarei desi Cpc stipuleaza ca trebuie
creditorul nu l-a rugat mai intai pe debitor sa execute ci s-a dus direct la executor
-------------------------------------

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silitã cioareccarmenmariana cioareccarmenmariana In cazul executării silite a unui datorii de la un contract de leasing noi ca debitori nu trebuie să primim alături de somatie şi hotărârea instantei ... (vezi toată discuția)
Executare florinadrian01 florinadrian01 buna ziua .am primit o somatie de executare silita in 5 zile in baza unui titlu executoriu din 2011 si as dori sa stiu daca mai pot face vreo contestatie (vezi toată discuția)
Exceptie sau cerere de constatarea nulitatii ? ContSters40598 ContSters40598 Intro contestatie la executare formulata de mine in calitate de debitor, avand ca obiect constatarea intervenirii perimarii executarii silite, la termenul ... (vezi toată discuția)