avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare silitã
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare silitã

In cazul executării silite a unui datorii de la un contract de leasing noi ca debitori nu trebuie să primim alături de somatie şi hotărârea instantei prin care se admite executarea silită pentru a o putea eventual contesta şi pentru a vedea ce a hotărât instanţa ?
Cel mai recent răspuns: ContSters234409 , utilizator 15:20, 24 Ianuarie 2012
Alaturi de somatie, trebuie sa primiti si titlul executoriu, procesul verbal incheiat de executorul judecatoresc, precum si incheierea instantei prin care s-a incuviintat inceperea executarii silite.
Executorul judecatoresc este obligat sa solicite incuviintarea executarii silite(art. 373 ind. 1 c.pr.civ.) instantei in circumsriptia careia urmeaza sa se faca executarea.
Instanta se pronunta prin Incheiere irevocabila si admite cererea de incuviintare a executarii silite.
Aceasta incheiere de incuviintare nu este supusa nici unei cai de atac(nu poate sa faca obiectul criticii dvs.).
Faptul ca executorul nu a anexat si aceasta Incheiere nu reprezinta un motiv de nulitate, deci executorul poate sa transmita sau poate sa nu transmita documentul debitorului.
Dvs. aveti insa dreptul sa formulati contestatie la executare silita(art. 399 si urm. c.pr.civ.) si sa supuneti analizei instantei toate obiectiunile pe care le aveti.
Va doresc succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art.373 c .pr. civ handsu handsu Prevederile art.373 din C.pr.civ. sunt aplicabile si in cazul existentei unui credit de la institutie financiara nebancara CETELEM INF SA ,pe care acesta ... (vezi toată discuția)
Executare silita kamy_dani kamy_dani as dori sa stiu daca se poate face o executare silita la 2 instante diferite (vezi toată discuția)
Executare leasing Cent Cent Am inteles din discutiile cu prieteni ca s-a schimbat sau ca urmeaza sa se schimbe legislatia si ca firmele de leasing vor avea nevoie de o sentinta pt a face ... (vezi toată discuția)