avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... pierderi si penalitati la asociatiile de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

pierderi si penalitati la asociatiile de proprietari

care este formula de calcul a penalitatilor lunare? de exemplu la un rest de plata de 2200 de ron in luna martie, s-a mai adaugat lunar inafara de plata de baza inca 150 ron lunar. deci pentru martie , aprilie, mai si iunie penalitatile constau in 600 ron. Este normal? am ajuns sa cred ca e mai rau decat la banca sau la camatari.
in luna mai anul trecut numai pe familia mea am avut pierderi de 40 m.c. apa rece. Administatora a dat din umeri si a spus ca pe ea nu o intereseaza. Exista sef de scara si presedinte. In acel moment verbal i-am spus ca eu nu mai platesc pana nu se face ceva in privinta pierderilor. Binenteles ca nu s-a facut nimic, pierderi sunt in continuare, degeaba avem apometre, degeaba ne revoltam ca solutii nu exista. daca ar fi sa fac un calcul datoria de drept, ma refer la banii care ar trebui sa-i dau dupa ce elimin pirderile de apa rece si penalitati ar fi mai mica decat cele doua la un loc (penalitati + pierderi)
pe astia chiar nu-i poate verifica nimeni?
seful de scara de exemplu are apa trasa in boxa, si refuza sa deschita usa la boxa pe motivul ca este proprietatea lui. nu plateste impozit pe spatiu, si mai este si scutit de o persoana. da-ti-mi si mie un sfat!!!!!!!!!!!!!!!!
Penalizarile se calculeaza cu un procent de maxim 0,2% pentru fiecare zi de intarziere si se aplica la orice suma restanta (intretinere, fond reparatii, fond rulment...). Asa ca 2200 x 0,2% x 30 zile = 132 lei in prima luna. Apoi pentru ca nu ati platit intretinerea, luna urmatoare suma penalizata creste prin adaugarea la cei 2200 si a cotei din luna urmatoare (100-200 lei). Asa ca luna urmatoare puteti avea o penalizare mai mare decat in prima luna.
Spuneti:
Este normal? am ajuns sa cred ca e mai rau decat la banca sau la camatari.

Este firesc sa fie mai mare penalizarea la asociatie decat dobanda de la banca (la camatari nu stiu), pentru ca si asociatia plateste penalizari la fel de mari catre furnizori. La asociatie se plateste penalizare intr-un an 73% (365 zile x 0,2%/zi) la o suma restanta, fata de 10-20% cat se plateste dobanda intr-un an la banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul penalitati intretinere adipir adipir Buna ziua ! va rog daca doreste cineva sa posteze un programel excel , sau in alta forma privind calculul penalitatilor pentru apa rece si canal-meteorica ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia de locatari - calcul penalitati bconstantin bconstantin Buna ziua! Din motive financiare in perioada 2011....2012...2013 parinti mei nu au mai putut plati datoriile lunare catre asociatia de locatari.In toata ... (vezi toată discuția)
Se poate aplica o penalizare mai mare de 0,2% pe zi daca aceasta este prevazuta in statut? ContSters172951 ContSters172951 Am o intrebare: in statutul asociatiei de proprietari este prevazuta o penalitate de 0,5% pe zi pt fiecare zi de intarziere a platii intretinerii. am citit ca ... (vezi toată discuția)