avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mai pot primi pensie alimentara daca am intrerupt un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mai pot primi pensie alimentara daca am intrerupt un an studile?

Pot sa mai primesc pensie alimentara daca am intrerupt un an studile(dintre clasa aXII-a si facultate)? Deci dupa terminarea clasei a 12(2009) nu m-am inscris la facultate in acel an ci anul acesta(2010).M-am inscris in anul 1 la Facultatea de 'Balnefiziokinetoterapie' Timisoara in cadrul facultati de medicina. Parintii mei fiind divortati din anul 2000.
Ultima modificare: Joi, 5 August 2010
mario.m, utilizator
Cel mai recent răspuns: Serban Tanase , Consultant asigurari 18:46, 5 August 2010
Va multumesc pt raspunsuri! Lla inceputul anului universitar voi cere o adeverinta precum ca urmez cursurile universitare si ma voi adresa instantei.
Va multumesc din nou!
Trebuie sa dovediti in instanta ca sunteti studenta (nu conteaza forma de invatamant,atata timp cat va aflati in nevoie).
Actiunea in instanta trebuie sa fie depusa de dv. aveti dreptul la pensie de intretinere din momentul introduceri pana la 26 ani daca urmati o forma de invatamant.Jurisprudenta in materie este de partea dv. dar judecatorii mai dau cateodata decizii anapoda,asa ca amu va sfatuiesc sa cautati un avocat sau daca nu sa cereti unul din oficiu.Multa bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistarea pensiei de intretinere magda-tudor magda-tudor Buna seara! Anul acesta am terminat primul ciclu a unei facultati, in acelasi timp m.am inscris la cea de a doua facultate, urmand sa incep cursurile cu data ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara peste 18 ani. dacă după împlinirea vârstei ... papacostas papacostas Pensie alimentara peste 18 ani. Dacă după împlinirea vârstei de 18 ani și finalizare liceu imi continui studiile la o universitate în Olanda la cursuri ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara major antoniu.mihaela antoniu.mihaela buna ziua.fiul meu din prima casatorie caruia ii platesc pensie de intretinere s-a inscris anul trecut la o facultate id .pe baza adeverintei de inscriere a ... (vezi toată discuția)