avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Ordonanta de plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Ordonanta de plata

Buna ziua,
as vrea sa stiu daca o ordonanta de plata (conform OUG 119) admisa poate fi anulata, mai ales daca aceasta nu a fost contestata in termenul legal de 10 zile de la comunicare.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 08:28, 5 August 2010
Buna ziua !
Avand in vedere prevederile O.U.G. 119/ 2007 actualizata, daca impotriva ordonantei de plata nu s- a introdus cerere in anulare in termen de 10 zile, conform prevederilor art. 13 din lege, "ordonanta de plata, devenita irevocabila ca urmare a neintroducerii sau respingerii cererii in anulare" si constituie titlu executoriu, asa cum prevede art. 14, alin.(1) din aceeasi ordonanta. Se poate insa face contestatie la executare potrivit dreptului comun, contestatie in cadrul careia se pot invoca numai aspecte legate de procedura de executare( art.14, alin. (2) din ordonanta).
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investire cu formula executorie ordonanta de plata pana la solutionarea actiunii in anulare monik monik buna ziua! spete e urmatoarea: creditorului i-a fost admisa cererea prin care obliga paratul la plata unei sume de bani, in baza oug 119/2007. acum debitorul a ... (vezi toată discuția)
Og 5/2011 Lorennalivia Lorennalivia BUNA ZIUA, O intrebare: mi s-a admis o cerere privind oug119/2007, cu mentiunea: CU DREPT DE CERERE IN ANULARE PT. DEBITOR IN 10 ZILE. Debitorul nu a formulat ... (vezi toată discuția)
Investire cu formula executorie girbeaionicavioleta girbeaionicavioleta Hotararile pronuntate in baza OUG 119/2007privind ordonanta de plata se mai investesc cu formula executorie ? Ieri mi- a fost respinsa cererea motivand ca ... (vezi toată discuția)