avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... ajutor
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

ajutor

acum 2 saptamani am cumparat un autoturism sh si ca orice om care vrea sa evite pacalelile m-am adresat celor de la autovit pentru un test compiterizat si diagnoza. dupa achitarea taxei pt serviciul acesta, care nu este tocmai de neglijat (500 ron) si duta mai multe teste timp de 2 ore, mi s-a confirmat ca autoturismul are la bord km reali. Aseara, ducandu-ma la un service autorizat am avut surpriza sa descopar ca kilometrajul masinii a fost dat in urma cu 100.000 km.
Cum pot actiona pentru acest furt, pt ca il consider un furt deoarece daca cei de la test mi-ar fi spus km reali nu as fi cumparat niciodata masina respectiva, chiar daca ea ar fi fost perfecta din toate punctele de vedere.
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 10:48, 5 August 2010
Parerea mea este ca cei de la autovit nu v-au furat, ci v-au inselat, fapt pentru care ar trebui sa-i actionati in instanta si sa solicitati plata serviciului efectuat necorespunzator, daca puteti dovedi infractiunea. In plus puteti solicita daunele pe care le aveti prin cumpararea unui autoturism pe care nu ati dorit sa-l cumparati si eventualele cheltuieli judiciare.
Puteti demonstra ca ati cumparat masina avand un anumit nr. de km la bord?. Fostul proprietar o sa spuna ca dumneavoastra ati facut acesta manopera.
Daca ati fost la verificare impreuna cu fostul proprietar si s-a constatat printr-un inscris faptul ca masina avea un anumit nr. de km si ca nu s-a intervenit la kilometraj, puteti incepe demersurile impotriva lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am aflat cu ocazia itp că mașina cumpărată avea kilometrajul dat înapoi. aș dori să o returnez, am șanse în instanță? IonutCirciu IonutCirciu Salut mi am cumpărat un golf 5 acum 5 luni și in bord avea 180.000km, am pus o pe tester nua găsit nimic in neregula bun, după ceva timp am avut și niște ... (vezi toată discuția)
Kilometrajul unui automobil dat inapoi si vanzarea ulterioara a acestuia Ionion1989 Ionion1989 Va prezint urmatoarea situatie reala: Am cumparat o masina de la vanzatorul Ion. Acesta mi-a spus ca masina are numarul de km afisati pe bord respectiv ... (vezi toată discuția)
Cumparare autoturism cu vicii ascunse dpasztor dpasztor Buna ziua, am cumparat un autorurism din Constanta cu 8250 euro, dupa nici o ora de mers pe autostrada soarelui in drum spre Bucuresti acesta s-a defectat, ... (vezi toată discuția)