avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare autoturism cu vicii ascunse
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare autoturism cu vicii ascunse

Buna ziua, am cumparat un autorurism din Constanta cu 8250 euro, dupa nici o ora de mers pe autostrada soarelui in drum spre Bucuresti acesta s-a defectat, l-am tractat in service la Bucuresti, unde i-a fost reparat turbocompresorul (factura +deviz 1900 ron), dar masina tot nu a functionat a fost tractata pana la Cluj, la reprezentanta Hyunday , unde in urma constatarii pentru reparatie ar fi nevoie de circa 2000 euro.
Tot reprezentanta a constatat ca masina avea suspendata racirea pentru EGR.
Ce pot sa fac ? l-am sunat pe vanzator dupa o ora in momentul in care s-a defectat masina, acesta mi-a spus ca nu stie nimic referitor la viciile ascunse .
Am vreo cale legala in a atrage raspunderea vanzatorului , acesta este o persoana fizica la fel si eu cumparatorul.Am certitudinea ca vanzatorul stia de problemele masinii, dar a vrut sa ma pacaleasca.
De asemenea km din evidentele reprezentantei Hyundai sunt mai multi decat cei afisati pe bord. Astept sfaturile dumneavoastra.
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:46, 22 Iulie 2013
Va fi extrem de dificil sa demonstrati rea-vointa vanzatorului sau faptul ca acesta avea cunostinta despre defectele la care faceti referire.
Inainte de achizitionarea autoturismului trebuia sa ii faceti o diagnoza intr-o unitate specializata in conditiile in care vanzatorul era o persoana fizica.
Daca doriti sa il trageti la raspundere pe vanzator va trebui sa introduceti actiune in justitie si va trebui sa efectuati a oexpertiza tehnica care nu va concluziona daca defectele erau prezente inainte sau dupa vanzare/cumparare.
si km autoturismului si faptul ca avea suspendate anumite componente ale motorului? Chiar poti sa faci ce vrei fara sa te poata trage nimeni la raspundere?
Achizitionarea unui vehicul SH de la persoane fizice comporta riscuri care pot fi evitate prin efectuarea unei diagnoze inainte de cumparare mai ales ptr ca nu se acorda garantie.
Daca autoturismul era achizitionat de la o firma aceasta era obligata sa va acorde garantie de minim 6 luni sau chiar 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Kilometrajul unui automobil dat inapoi si vanzarea ulterioara a acestuia Ionion1989 Ionion1989 Va prezint urmatoarea situatie reala: Am cumparat o masina de la vanzatorul Ion. Acesta mi-a spus ca masina are numarul de km afisati pe bord respectiv ... (vezi toată discuția)
Cumparare masina cu motor defect, fara ca vanzatorul sa imi comunice acest lucru fitcros fitcros Cumparare masina cu motor defect Am cumparat in vara anului trecut o masina de pe OLX cu motor defect, fara ca vanzatorul sa imi comunice acest lucru. Masina ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca ai cumparat un autoturism neconform?! vio_libra vio_libra Buna ziua, Cum se poate apara o persoana juridica care a achizitionat de curand (prin finanatare leasing) un autoturism NOU care a fost livrat cu vicii ... (vezi toată discuția)