avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Cumparare masina cu motor defect, fara ca vanzatorul ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cumparare masina cu motor defect, fara ca vanzatorul sa imi comunice acest lucru

Cumparare masina cu motor defect
Am cumparat in vara anului trecut o masina de pe OLX cu motor defect, fara ca vanzatorul sa imi comunice acest lucru. Masina a fost vanduta de pe firma, cu factura, dar fara garantie. De cand am cumparat masina, aceasta este tot in service auto. Motorul se supraincalzea si pierdea lichid de racire. Intr-un final, la un service dedicat Volvo din Bucuresti au reusit sa desfaca motorul, pentru ca prezoanele erau sudate din cauza ca s-au topit. Motorul mai fusese desfacut, garnitura de chiulasa arsa era lipita cu silicon, blocul motor fisurat. Acum trebuie schimbat blocul motor, distributie si transmisie noua, plus toate radiatoarele care sunt infundate sau cu depuneri. Masina este inca la service, nu a fost reparata inca, nu se poate circula cu ea, avand motorul desfacut. As dori sa stiu ce pot face in acest caz, Consider ca vanzatorul m-a inselat, el nu mi-a adus la cunostinta un viciu al masinii atat de mare i-ar cand i-am comunicat ca masina are probleme grave, a refuzat sa ii returnez masina si sa imi dea banii inapoi. Masina (Volvo XC60, 2012) a costat 9.500 euro iar reparatia motorului ma va duce undeva la 3-4.000 euro daca va fi schimbat blocul motor iar daca ar fi schimbat motorul cu totul, mult mai mult. As dori sa stiu daca as avea castig de cauza daca ma adresez instantei.
Cel mai recent răspuns: Livius Laslau , Consilier juridic 07:21, 7 Februarie 2024
Bună dimineața!
Se impun unele lămuriri suplimentare:
1. Câți km ați parcurs cu mașina de la vânzarea ei și până în prezent?
2. La cat timp/km de la vânzare ați avut prima problemă la motor?
3. Aveți toate documentele justificative cu privire la intervențiile în service?
4. Achiziția ați făcut-o pe persoană fizică sau juridică?
5. Ați notificat în vreun fel vânzătorul cu privire la aceste defecțiuni, în afară de convorbiri telefonice?
Așteptăm cu interes răspunsul dvs.
Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 7 Februarie 2024
Livius Laslau, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Service auto mi-a distrus masina ursulakee ursulakee Buna ziua, As dori sa stiu daca ma puteti ajuta intr-o problema. Inainte de Craciun am lasat masina, un Audi A6 la un service auto in Bucuresti ... (vezi toată discuția)
Buna seara,in urma cu o luna am cumpărat o mașina de la un ... bocanceag@gmail.com bocanceag@gmail.com Buna seara,in urma cu o luna am cumpărat o mașina de la un dealer auto,dupa 1 luna de zile mașina s-a defectat,de vina ar fi motorul, piston topit,bucati ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am și eu o problema cu un service am fost la ei acum ... danidani38 danidani38 Buna ziua am și eu o problema cu un service Am fost la ei acum aproape 3 săptămâni pentru o constatare din cauza ca mașina pierdea lichid de răcire la ... (vezi toată discuția)