avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce se intampla daca ai cumparat un autoturism ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce se intampla daca ai cumparat un autoturism neconform?!

Buna ziua,

Cum se poate apara o persoana juridica care a achizitionat de curand (prin finanatare leasing) un autoturism NOU care a fost livrat cu vicii ascunse?
Exista cineva pe acest forum care sa aiba experienta cu cazuri de acest gen?

Va multumesc.

Vio

Cateva detalii: autoturismul a fost livrat cu amortizoarele din fata avariate si a fost nevoie sa le inlocuiesc (la un autoturism achizitionat cu 0 km rulaj); mi s-a spus ca autoturismul a fost adus in showroom cu "cativa" km de manevrare (aproximativ 10 km) dar ca ei au resetat kilometrajul pentru a livra masina cu 0 km asa cum scrie in Contract.
Masina are mai multe moduri de rulare (imi cer scuze ca nu cunosc foarte bine limbajul) : Dinamic, Normal si All weather. In momentul in care, in timp ce conduc masina, schimb modul de mers farurile si luminile din bord se "scurtcircuiteaza" si, pentru cateva secunde, se sting (inclusiv farurile);
Consumul autoturismului (cu care am parcurs pana acum aproximativ 500 km) este DUBLU fata de cel specificat de catre producator in cartea masinii, pe site-ul de prezentare a produsului si in oferta pe care mi-au facut-o iniante de achizitia bunului. Autoturismul are transmisie automata ceea ce inseamna ca masina isi regleaza singura consumul.

Ce posibilitati am sa ma indrept legal impotriva Vanzatorului pentru toate aceste vicii?

Va multumesc.

Violeta
Ultima modificare: Luni, 2 Aprilie 2012
vio_libra, utilizator
Cel mai recent răspuns: gyoni8 , utilizator 15:22, 2 Aprilie 2012
Vicii ascunse constand in ce? Cunosc un caz in care un autoturism achizitionat de la o reprezentanta avea sistemul audio defect, cumparatorul s-a prezentat la service-ul reprezentantei si defectiunea a fost remediata gratuit.
Daca autoturismul este in garantie aceste vicii pot fi remediate.
Cu tot respectul, sistemul audio nu prezinta nici un risc pentru integritatea personala a soferului.....amortizoarele insa, da! ...faptul ca noaptea ti se opresc farurile, da!
Cei de la reprezentanta mi-au inlocuit amortizoarele dar eu imi pun urmatoarele probleme:
1. Daca masina a fost livrata ca bun NOU cu vicii care pot pune in pericol sanatatea soferului si a pasagerilor (dar si a autoturismului, in acelasi timp)....cine stie ce alte saibe, piulitze sau alte sisteme nu functioneaza conform iar eu voi afla despre acestea cand va fi probabil suficient de tarziu si daune vor fi fost deja cauzate;
2. Daca eu as vrea sa vand acum autoturismul iar pe carnetul de garantii apare ca s-au schimbat deja amortizoarele ..... cat imi va scadea valoarea autoturismului care, repet, este NOU?

Vio
Dl. Huzum va indicat ca daca sunteti in garantie, mergeti la service-ul lor autorizat si se va va remedia problema gratuit.
Multe fabrici auto au chemat in service-uri autovehicule care s-au deovedit cu defectiuni, acum am vazut ca si Dacia cheama in jur de 4.000 de Duster in service pr defectiuni la sistemul de franare, deci se poarta si la casa mai mari si la un nr destul de mare de auto.
Dv ce vreti de fapt, daune interese?
Da. Eu vreau sa mi se reduca valoarea masinii; daca voiam sa cumpar un autoturism cu defecte si pe care sa ma apuc sa il repar din prima zi in care l-am achizitonat .... cumparam unul second hand la aproape jumatate de pret, tot in sistem leasing si tot cu garantie.
vio_libra a scris:

Da. Eu vreau sa mi se reduca valoarea masinii; daca voiam sa cumpar un autoturism cu defecte si pe care sa ma apuc sa il repar din prima zi in care l-am achizitonat .... cumparam unul second hand la aproape jumatate de pret, tot in sistem leasing si tot cu garantie.



si nu ati obtinut reducerea valorii masinii?
poate doriti reducerea valorii contractului de leasing .... care e incheiat cu finantatorul, care nu el v-a vandut masina ... el doar v-a ajutat cu bani sa va achizitionati masina, care e cumparata de la un reprezentant auto care v-a remediat defectiunile gratuit, care va va invoca faptul ca dv trebuia sa verificati masina etc ....
e greu ...
Ultima modificare: Luni, 2 Aprilie 2012
gyoni8, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor,va rog frumos mark65 mark65 Este adevat ca atuni cand se schimba o piesa de mare importanta la masina dealer-ul auto trebuie sa schimbe masina? Mentionez ca masina este inca in ... (vezi toată discuția)
Bună seara. am achiziționat în leasing un autoturism kia sportage ... fanica84 fanica84 Bună seara. Am achiziționat în leasing un autoturism Kia sportage în ianuarie 2021 de atunci și pana în prezent s-a întors în service de 4 ori cu ... (vezi toată discuția)
Garantie auto Gabriel-Madalin Gabriel-Madalin Buna ziua. Abia am cumparat o masina second hand in sistem leasing printr-un dealer care acesta a oferit garantie 3 luni in contract dupa spusele lui doar ... (vezi toată discuția)