avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Garantie auto
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Garantie auto

Buna ziua. Abia am cumparat o masina second hand in sistem leasing printr-un dealer care acesta a oferit garantie 3 luni in contract dupa spusele lui doar cutie si motor eu neavand un certificat de garantie in care sa fie specificate clauzele si modul de acordare a garanției .. masina are 3 ani jumate 153.126 km la momentul achizitiei , cost 21.000 euro .problema este ca la 5 zile de la achiziție si mai putin de 900 km facuti cu ea , a luat foc la compartimentul motor , acest lucru s-a întâmplat in timp ce conduceam ..masina are casco la allianz tiriac , s-a facut constatarea de dauna , acum astept raspunsul asiguratorului ..intrebarea mea este ce pot face impotriva vânzătorului întrucât in contract el asigura ca masina nu are vicii ascunse care sa puna in pericol siguranta celor care calatoresc cu masina , etc... iar garantia este 3 luni in limita 15.000 km fara alte specificații . Avand in vedere timpul scurt in care s-a produs defectiunea si gravitatea ei , ce pot face ? Momentan reprezentanta asteapta raspunsul de la asigurator penteu a putea face o constatare exacta , teama mea este ca sunt si alte piese defecte care au dus la producerea evenimentului sau care s-au defectat in timpul sau dupa ce masina a luat foc .. daca acestea nu vor fi acoperite de asigurator , pot exercita dreptul de garantie asupra vânzătorului deoarece este clar ca masina avea un viciu ascuns ? Va multumesc anticipat si sper ca cineva sa imi raspunda . O zi buna !

Alte discuții în legătură

Garantie autovehicul second hand leasing mrl80 mrl80 am achizitionat un camion second hand printr-o firma de leasing. in termen de 5 luni s-a defectat motorul. in calitate de cumparator nu am dreptul la garantie ... (vezi toată discuția)
Garantie la masinile second hand si la piesele din dezmembrari harygroup harygroup Buna ziua, Activam in domeniul vanzarilor auto si a dezmembrarilor auto, noi oferim clientilor nostii garantie pentru piesele cumparate si pentru masinile pe ... (vezi toată discuția)
Buna seara,in urma cu o luna am cumpărat o mașina de la un ... bocanceag@gmail.com bocanceag@gmail.com Buna seara,in urma cu o luna am cumpărat o mașina de la un dealer auto,dupa 1 luna de zile mașina s-a defectat,de vina ar fi motorul, piston topit,bucati ... (vezi toată discuția)