avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Ajutor,va rog frumos
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Ajutor,va rog frumos

Este adevat ca atuni cand se schimba o piesa de mare importanta la masina dealer-ul auto trebuie sa schimbe masina?
Mentionez ca masina este inca in garantie.
Puteti sa imi spuneti nr legii sau in ce an a fost data?
Cel mai recent răspuns: ContSters135221 , utilizator 15:47, 21 Mai 2010
De regula, nu. Precizati despre ce piesa este vorba. Doar cand se schima aceeasi piesa de doua ori la o masina in garantie, a treia oara exista obligatia ca masina sa fie schimbata.
Am schimbat in garantie de 2 ori caseta de directie.
Acuma nu mai este in garantie.
Nu se inlocuieste auto,in situatia mentionata de dvs,cand a fost remediata deficienta prin inlocuirea cu piesa noua
Ce an de fabricatie este masina?
Cand a iesit din garantie?
S-au efectuat reviziile intocmai cum sunt ele stipulate de catre constructor si daca reviziile s-au efectuat la service-ul agreat de catre constructor?
Cati km are masina?

In situatia in care masina nu mai este in garantie, aceasta nu poate sa fie inlocuita. In aceasta situatie, exista posibilitatea inlocuirii piesei pe cheltuiala constructorului daca se demonstreaza ca piesa respectiva a avut un defect de fabricatie.
In primul mesaj ati spus ca masina este inca in garantie, apoi ca nu mai este...
Daca masina este inca in garantie, se aplica Legea 449/2003. Conform acesteia, consumatorul are dreptul de a opta, in primul rand, intre reparare si inlocuire. Vanzatorul se poate opune optiunii consumatorului, daca masura aleasa determina costuri mai mari decat cealalta masura reparatorie. Puteti solicita inlocuirea, dar mi-e greu sa cred ca veti obtine acest lucru.
HG care prevedea regula cu cele trei defectiuni in prima jumatate a perioadei de garantie (pentru restituirea contravalorii) a fost abrogata in 2007.
Daca masina nu mai este in garantie se pot aplica regulile privind viciile ascunse: www.avocatnet.ro/content/for... .

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca ai cumparat un autoturism neconform?! vio_libra vio_libra Buna ziua, Cum se poate apara o persoana juridica care a achizitionat de curand (prin finanatare leasing) un autoturism NOU care a fost livrat cu vicii ... (vezi toată discuția)
Nemultumit de expertiza auto mark65 mark65 In 2008 am cumparat un Fiat Linea nou,si in 45000km am schimbat de doua ori caseta de directie, amortizoarele pe spate, bara stabilizatoare cu bucsi, bieletele ... (vezi toată discuția)
Inlocuire autoturism in perioada de garantie. mircea1986 mircea1986 Intrebare: Este posibila inlocuirea unui autoturism cumparat de nou, aflat inca in perioada de garantie, cu defect de fabricatie pe care dealer-ul nu il ... (vezi toată discuția)