avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Ajutor,va rog frumos
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Ajutor,va rog frumos

Este adevat ca atuni cand se schimba o piesa de mare importanta la masina dealer-ul auto trebuie sa schimbe masina?
Mentionez ca masina este inca in garantie.
Puteti sa imi spuneti nr legii sau in ce an a fost data?
Cel mai recent răspuns: ContSters135221 , utilizator 15:47, 21 Mai 2010
Este vorba despre Fiat Linea an fabricatie 2008 luna octombrie.
Masina a fost cumparata pentru taxi.Garantia pentru taxi la masina de 45.000 Km.Prima caseta de directie a fost schimbata la 10.000 Km iar a doua la 44.000 Km.Acum am 55.000 Km.Garantia pentru caseta de directie schimbata este de un an,de abia au trecut 3 luni dar nu sunt sigur ca si aceasta o sa reziste pentru ca am schimbat si bara stabilizatoare cu bucsi si bielete antiruliu pe la 35.000 Km.Intre timp
am mai schimbat bieleta antiruliu stanga.De aceea eu cred ca masina are o defectiune la directie de nu rezista piesele.Pe fata,spoilerul are alta nuanta de culoare fata de restul masinii,iar pe la aripile interioare fata imi arunca mizeria pe motor,ceea ce ma face sa intru la banuieli.De asemenea tot in garantie am mai schimbat amortizoarele pe spate,flansele si rulmentii de la amortizoare pe fata,iar usile pe spate nu pot fi reglate.
La prima caseta zgomotele au inceput sa se auda de la 5.000 Km,iar dealerul Fiat a schimbat-o la 10.000 Km numai dupa ce am adus foaie constatatoare de la un service autorizat.Cand au inceput sa se auda zgomotele la a doua caseta de directie eram in tara in concediu.Am intrat la dealerul Fiat din orasul respectiv, si mi-au spus ca trebuie schimbata caseta de urgenta!Cand am venit acasa am mers direct la service Fiat,iar aici mi-au spus ca masina nu are nimic.Asa ca m-am dus la service autorizat care mi-a confirmat ca trebuie schimbata caseta.Asta a fost pe la 37.000 Km.A fost schimbata la 44.000 Km,dar in alt judet pentru ca la dealerul din oras toti spuneau ca nu are nimic masina.Probabil asteptau sa-mi iasa din garantie masina,ca sa cumpar caseta.Pentru toate acestea am acte pe care le-am depus la Tribunal.Am fost si la TV,dar au spus ca o sa ma bage in emisiunile auto de sambata,numai dupa ce se termina procesul.
Cu asta trebuia sa incepeti: "Masina a fost cumparata pentru taxi."
Nu aveti calitatea de consumator. Masina a fost cumparata pentru a fi utilizata in cadrul unei activitati comerciale. Nu se aplica legislatia pentru protectia consumatorilor, iar autoritatile cu atributii in domeniu nu va pot ajuta.
Sunt aplicabile prevederile contractului de garantie (certificat de garantie) care v-a fost predat la momentul livrarii.
Din relatarile dvs. reiese faptul ca noua caseta de directie nu este defecta, este situatia in care nu se pot invoca dispozitiile art. 16/1 din Legea nr. 449/2003 privind viciile ascunse.
Faptul ca ati schimbat o serie de piese ce au legatura cu articulatia masinii intrucat acestea au inregistrat defectiuni inainte de expirarea perioadei medii de utilizare, nu inseamna ca masina are o defectiune la directie.
Trebuie sa aveti in vedere faptul ca, in instanta, constructorul poate invoca starea/ calitatea drumurilor din Romania.
Mai spuneti ca aveti banuieli legate de spoiler pentru ca acesta are o alta nuanta. Acest lucru este normal, spoiler-ul fiind din material plastic modifica nuanta vopselei. In tehnologia vopsirii auto nu s-a descoperit pana in prezent vreun produs care sa protejeze vopseaua aplicata, singurul grund existent este pentru aderenta stratului de vopsea pe suportul de plastic.
Toate aceste detalii prezentate mai sus pot sa fie folosite de catre constructor in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca ai cumparat un autoturism neconform?! vio_libra vio_libra Buna ziua, Cum se poate apara o persoana juridica care a achizitionat de curand (prin finanatare leasing) un autoturism NOU care a fost livrat cu vicii ... (vezi toată discuția)
Nemultumit de expertiza auto mark65 mark65 In 2008 am cumparat un Fiat Linea nou,si in 45000km am schimbat de doua ori caseta de directie, amortizoarele pe spate, bara stabilizatoare cu bucsi, bieletele ... (vezi toată discuția)
Inlocuire autoturism in perioada de garantie. mircea1986 mircea1986 Intrebare: Este posibila inlocuirea unui autoturism cumparat de nou, aflat inca in perioada de garantie, cu defect de fabricatie pe care dealer-ul nu il ... (vezi toată discuția)