avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Nemultumit de expertiza auto
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Nemultumit de expertiza auto

In 2008 am cumparat un Fiat Linea nou,si in 45000km am schimbat de doua ori caseta de directie, amortizoarele pe spate, bara stabilizatoare cu bucsi, bieletele antiruliu, flansele cu rulmenti de la amortizoarele pe fata. Binenteles ca i-am dat in judecata si a avut loc expertiza masinii. Concluzia finala a expertului este ca s-au stricat doua casete deoarece eu am mers cu viteza prin gropi!! Am depus la dosar si declaratii ale altor posesori de Linea, iar de ei a scris ca nu au mers cu viteza prin gropi,de aceea nu s-au stricat casetele. Noroc cu judecatoarea care a spus ca nu v-a lua in considerare expertiza [EDITAT]. Afara de faptul ca i-am facut reclamatie la Consiliul Superior Al Magistraturii [EDITAT], ce altceva pot sa-i fac ?
Ultima modificare: Marți, 12 Aprilie 2011
ContSters20980, utilizator
In primul rand este vorba despre un expert,cel putin atestat de forurile care au aceasta atributie si acreditat de M.J,pe lista de experti agreati pentru a efectua lucrari.
In al doilea rand,indiferent de varsta si de capacitatea sa profesionala,dvs,nu cred ca aveti pregatirea necesara sa il judecati si cu atat mai mult nu puteti sa sa il insultati.
In general parerile unor specialisti,pot fi combatute tot de specialisti.
Chiar daca a gresit sau a avut o anume parere,care va este defavorabila in concluziile lucrarii efectuate pentru a putea intreprinde demersuri impotriva acestuia trebuie sa se efectueze o alta expertiza sau alte lucrari ,prin care parerile sale sa fie contrazise cu argumente stiintifice de alt/i expert/i.
Deocamdata aveti o dispozitie luata de magistrati,care nici acestia,la randul lor ,nu au o pregatire profesionala de specialitate care sa le permita sa contrazica opiniile opiniile tehnice ale expertului care a efectuat prima lucrare.
Mai mult, nu avem de unde sa stim ce a determinat magistratii sa ia aceasta hotarare,nu cunoastem motivarea acestei dispozitii a instantei de judecata
Asteptati intai rezultatul celeilalte expertize si apoi puteti discuta cu argumente tehnice despre lipsa de profesionalism sau despre erori facute cu rea credinta de primul expert
Ultima modificare: Marți, 12 Aprilie 2011
Radu Gabrian, Mediator
La varsta lui ar fi trebuit sa dea dovada de profesionalism, si sa fie neutru. Judecatoarea si-a dat seama ca intentionat a facut expertiza varza, ca sa nu se inteleaga nimic. Desi in acte exista dovezi clare ca cei de la Fiat nu au recunoscut ca trebuie schimbate casetele, expertul nu a scris nimic de aceste dovezi. Si mai grav, nici macar nu scrie nimic de a doua caseta , cu toate ca am constatari facute la dealeri Fiat din tara care spun ca trebuie schimbata caseta de urgenta! De asemenea , expertul scrie ca de cate ori am mers pentru constatare la dealerul de unde am cumparat masina, ea a fost reparata. Intentionat face confuzia intre constatare si interventie. Si cum a iesit reparata daca nici macar nu au schimbat nimic?Cum sa mearga ceva in tara asta , daca asa zisi experti stau cu mana intinsa spre marile companii? Judecatoarea a mai spus ca pot sa-mi recuperez banii de pe expertiza. Puteti sa-mi spuneti cum?
Probabil ca se referea la faptul ca daca veti castiga procesul,cheltuielile vor fi recuperate prin obligarea paratei la plata cheltuielilor de judecata catre dvs.
Judecatoarea mi-a spus foarte clar; pentru ca nu tine cont de expertiza eu imi pot recupera banii pe care i-am dat pe aceasta expertiza. Eu nu am avocat, si nu am intrebat cum pot sa procedez. Trebuie sa-l dau in judecata ?
Cele aratate de un magistrat , intr-un cadru oficial (sala de dezbateri) trebuie sa aiba acoperire legala.
In rest , magistratul respectiv , poate raspunde pentru afirmatiile sale sau sa va explice in mod concret la ce se referea.

Alte discuții în legătură

Ajutor,va rog frumos mark65 mark65 Este adevat ca atuni cand se schimba o piesa de mare importanta la masina dealer-ul auto trebuie sa schimbe masina? Mentionez ca masina este inca in ... (vezi toată discuția)
Service garantie auto constantinchirita constantinchirita Buna ziua! Am o problema legata de repararea in garantie a unui produs mai exact,in data de 21.05.2011 am facut comanda de autoturism; ,achizitionarea ... (vezi toată discuția)
Un pumn in fata, rezultat: dinti rupti ContSters316026 ContSters316026 buna seara am fost sunat de catre o persoana sa vin la un garaj sa imi arate o piesa defecta la o masina apoi am fost solicitat de catre aceasta sa o duc la ... (vezi toată discuția)