avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... permis obtinut in italia,retinut in romania si trimis ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

permis obtinut in italia,retinut in romania si trimis in italia

buna ziua as dori sa stiu un numar de telefon unde pot sa sun in italia a sa ma interesez de situatia mea cu pemisul, cei de la politie mi-au dat un nr de telefon de la ambasada dar nu raspunde nimeni si nu stiu exact unde ar trebui sa ma interesez, multumesc
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 09:48, 6 August 2010
Incercati sa contactati institutia care v-a emis acel permis.
De aici reiese ca trebuie sa va adresati Inspectoratului General al Politiei: [ link extern ]
Daca nu rezolvati la Inspectoratul General al politiei, incercati la consulat Italia la Bucuresti in Str. Arh. Ion Mincu, 12, sector 1, Bucuresti Telefoane +40.21.223.24.24/ 223.33.13; program cu publicul: 09.30 - 13.30 / de marti pana vineri; e-mail: segrcons.bucarest@esteri.it
L.C

Laura Ciobeica a scris:

De aici reiese ca trebuie sa va adresati Inspectoratului General al Politiei: [ link extern ]
Daca nu rezolvati la Inspectoratul General al politiei, incercati la consulat Italia la Bucuresti in Str. Arh. Ion Mincu, 12, sector 1, Bucuresti Telefoane +40.21.223.24.24/ 223.33.13; program cu publicul: 09.30 - 13.30 / de marti pana vineri; e-mail: segrcons.bucarest@esteri.it
L.C

De ce s-ar duce acolo?
Asa cum a spus initial - permisul a fost obtinut in Italia si nu in Romania.
Cum ar putea IGPR sa-i returneze un document pe care nu l-a eliberat niciodata?
Pe scurt, in traducere, linkul respectiv spune:
Permisele de conducere obtinute in Italia si suspendate in Romania au urmatorul circuit, carnetul de conducere este predat Inspectoratului General al Politiei care, conform programelor de cooperare, il transmit autoritatii care l-a eliberat prin intermediul Consulatului italian.
De asemenea conform acelorasi informatii din linkul respectiv, persoana careia i s-a suspendat carnetul de conducere, poate solicita autoritatii romane (IGP) pastrarea carnetului de conducere pana la expirarea termenului de suspendare pentru ca apoi sa-l poata ridica.
Fiind convinsa ca utilizatorul intelege limba italiana, am considerat nu este nevoie decat de trimiterea la linkul respectiv.
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura fãcutã în italia rezultã a fi inutilã. ce pot face? geo81 geo81 sunt mama unui copil de 4 ani,suntem stabiliti in italia de 3 ani ,am venit in romania acum o saptamana pentru a face pasaportul fiului meu,tatal nu este cu ... (vezi toată discuția)
Echivalarea/recunoaºterea în italia a titlurilor de studii dobândite în românia ContSters214862 ContSters214862 Buna seara!Anul trecut am absolvit Facultatea de Contabilitate si Finante (Finante-Banci) la Univ.\"Spiru Haret\" si as dori sa aflu ce trebuie sa fac,ca ... (vezi toată discuția)
Examen pentru permis retinut pentru straini Gio89 Gio89 Buna ziua. As vrea sa stiu daca cererea pentru a beneficia de o scurtare din perioada retinerii permisului este valabila si pentru strainii. In cas afirmativ ... (vezi toată discuția)