avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Procura fãcutã în Italia rezultã a fi inutilã. Ce ...
Discuție deschisă în Traduceri

Procura fãcutã în Italia rezultã a fi inutilã. Ce pot face?

sunt mama unui copil de 4 ani,suntem stabiliti in italia de 3 ani ,am venit in romania acum o saptamana pentru a face pasaportul fiului meu,tatal nu este cu noi ,dar a lasat o procura data la un notar italian in care isi explica clar acordul lui pentru a face pasaportul copiluli,procura a fost si apostilata in italia,am venit in romania am legalizat-o si tradus=o toate bune si frumoase pana ieri cand mergem la serviciul pasapoarte depa vreo 8 ore de asteptat la coada cu copilul dupa mine sa imi spuna o cucoana cam obosita care imi spune ca procura este buna ,dar este autentificata doar semnatura nu si inscrisul,mai pot face ceva pentru a autentifica si inscrisul?va rog mult un raspuns ca sunt disperata .o zii buna.
Cel mai recent răspuns: geo81 , utilizator 20:10, 8 Iulie 2011
Se pare ca, potrivit reglementărilor în vigoare, este obligatorie autentificarea la oficiile consulare ale României în străinătate numai a următoarelor tipuri de procuri:
- pentru obţinerea pasapoartelor, a cărţilor de identitate (Legea 248/2005, art.15) şi a permiselor de conducere;
- pentru transcrierea actelor de stare civilă (Metodologia nr. 1/1997 pentru aplicarea legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă, art.63).
Toate celelalte tipuri de procuri, inclusiv pentru pensii şi declaraţiile privind acordul părinţilor de ieşire din ţară a minorilor (în două exemplare) pot fi autentificate la notari locali şi apostilate la tribunalele italiene locale, în baza Convenţiei de la Haga din 1961, cu privire la suprimarea cerinţei supralegalizării actelor oficiale străine.
[ link extern ]
In aceste conditii, poate veti primi un raspuns favorabil de la consulatul Italiei la Bucuresti din Str. Arh. Ion Mincu, 12, sector 1, Bucuresti,Tel: +40.21.2225734/2221915
Mult succes!
L.C.
multumesc frumos pentru raspuns,dar eu am sunat inainte la serviciul pasapoarte unde au spus ca se accepta procuri facute la notar in italia ,doamna de la ghiseu a verificat continutul este corect specifica clar scopul procurii doar ca la finalul procurii este scris ,,atutentifarea semnaturi,, si cei de la pasapoarte cer,, autentificarea semnaturii si a inscrisului,,deci ce lipseste la noi este ,,si a inscrisului,,pentru aceste cuvinte considera ei ca nu este buna ,nu stiu exista vreo varianta unde mai pot face ceva?va multumesc frumos pentru raspuns.
Din pacate notarul italian a autentificat doar semnatura, urmand ca sectia consulara a Romaniei (ce mai apropiata) sa autentifice si continutul inscrisului. Dupa cum spuneam mai sus, numai consulatul va mai poate indruma in vreun fel. Daca nici la consulat nu se gaseste o solutie, nu stiu cine si in ce fel v-ar putea ajuta...poate refacerea documentului la acelasi notar italian...
L.C.
Ultima modificare: Vineri, 8 Iulie 2011
Laura Ciobeica, moderator
multumesc frumos pentru raspuns luni dimineata voi suna la consulatul italiei la bucuresti si voi cere mai multe informatii daca mai pot face ei ceva,oricum trebuia sa simt cumva ca am ajuns in romania ,,alergatura ,,peste tot asta este.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act notarial intocmit in strainatate (procura reprezentare succesiune si incasare despagubiri) DanGheorghe DanGheorghe Bunàziua , as avea o intebare , Am avut nevoie de o imputernicire fàcutà mamei mele ca sà mà reprezinte in un caz de succesiune si incasare ... (vezi toată discuția)
Procura specialã fãcutã în italia Geani_geani Geani_geani Sora mea este pemporar in Italia si am nevoie de o procura din partea ei pentru a o reprezenta la un proces. Este valabila procura facuta la un notar din ... (vezi toată discuția)
Fondatori straini oti oti ce acte au nevoie sa aduca 2 cetateni UE fara drept de sedere in Ro pt a putea constitui o asociatie si sa-l imputerniceasca pe un alt membru tot cetatean UE ... (vezi toată discuția)