avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 146 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Relatia cu autoritatile Procura specialã fãcutã în Italia
Discuție deschisă în Relatia cu autoritatile

Procura specialã fãcutã în Italia

Sora mea este pemporar in Italia si am nevoie de o procura din partea ei pentru a o reprezenta la un proces. Este valabila procura facuta la un notar din Italia si cu apostila de la tribunalul local (tot din Italia).? Intreb asta ptr ca am gasit pe un forum o informatie : >>>"Toate celelalte tipuri de procuri,( inclusiv pentru pensii ) pot fi autentificate la notari locali si apostilate la tribunalele italiene locale, in baza Conventiei de la Haga din 1961, cu privire la suprimarea cerintei supralegalizãrii actelor oficiale straine." Daca sora mea este cetatean roman in vizita in italia imi poate face o astfel de procura?
Cel mai recent răspuns: C.Fabyola , utilizator 14:32, 29 Noiembrie 2011
da va poate face aceasta procura, dar sa fie specila in sensul precizarii dosarului si ce alte activitati urmeaza sa faceti.
va multumesc, aveam o indoiala gandindu-ma ca ea necunoscand limba italiana prea bine si ca procura urmand a fi redactata in italiana ar putea avea probleme. speram ca se va rezolva asa.
Poate merge si la Consulatul sau Ambasada Romaniei in Italia si va intocmi o procura in limba romana.
Depinde in ce parte a Italiei locueste daca e departe de Roma la sute de km.cat da pe biletul de tren si taxa la ambasada mai bine vine in tara si rezolva problema iese mai ieftin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fondatori straini oti oti ce acte au nevoie sa aduca 2 cetateni UE fara drept de sedere in Ro pt a putea constitui o asociatie si sa-l imputerniceasca pe un alt membru tot cetatean UE ... (vezi toată discuția)
Apostila oana01 oana01 Buna ziua, Sora mea doreste sa vanda un apartament. Momentan ea se afla in Spania. Am fost la un notar si mi-a spus ca ea trebuie sa trimita o procura de ... (vezi toată discuția)
Procura fãcutã în italia rezultã a fi inutilã. ce pot face? geo81 geo81 sunt mama unui copil de 4 ani,suntem stabiliti in italia de 3 ani ,am venit in romania acum o saptamana pentru a face pasaportul fiului meu,tatal nu este cu ... (vezi toată discuția)