avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... pfa contributii
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

pfa contributii

Buna ziua.
Tatal meu este pensionar. Si a deschis un PFA. Are un magazin, comert.
El la ce imnpozit se incadreaza. Tb sa plateasca si contributii? Pana acum paltea doar impozit 16% ,
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 10:28, 5 August 2010
DA.
Vezi OG 58/2010
Nicoletamaria a scris:

Buna ziua.
Tatal meu este pensionar. Si a deschis un PFA. Are un magazin, comert.
El la ce imnpozit se incadreaza. Tb sa plateasca si contributii? Pana acum paltea doar impozit 16% ,

Era obligat sa plateasca contributii la sanatate si pina acum! Poate sa primeasca oricand somatie de plata de la sanatate pentru venitul de pe PFA
Daca este pensionar in sistemul public de pensii nu plateste CAS.
Normele metodologice, anexa 2 la HG nr. 791/2010, art. 2. - Persoanelor asigurate în alte sisteme, neintegratesistemului public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale,precum şi persoanelor care au calitatea de pensionari aisistemului public de pensii nu le sunt aplicabile prevederileart. III din ordonanţa de urgenţă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa pensionar contributii Nicoletamaria Nicoletamaria Tatal meu este pensionar si are un PFA deschis, comert. Pana acum platea impozit 16% la diferenta dintre venituri si cheltuieli. Acum plateste si ... (vezi toată discuția)
Pfa si cas, contributie pensii si somaj BIONPI cabinet de proprietate industriala 1999 BIONPI cabinet de proprietate industriala 1999 Sunt PFA conform un ei legi speciale, dar sunt si pensionar. Ca pensionar platesc Contributia pt. Sanatate si impozit. Intreb daca in cazul meu, conform ... (vezi toată discuția)