avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1753 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general PFA si CAS, Contributie pensii si somaj
Discuție deschisă în Contabilitate în general

PFA si CAS, Contributie pensii si somaj

Sunt PFA conform un ei legi speciale, dar sunt si pensionar.
Ca pensionar platesc Contributia pt. Sanatate si impozit.
Intreb daca in cazul meu, conform noilor reglementari fiscale, pentru ca sunt si PFA, va fi necesara inca o plata de contributie la sanatate, contributie la pensie si somaj ?
Cam cat sunt sumele si cum se face plata?
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 08:39, 13 August 2010
Normele metodologice aprobate prin HG nr. 791/2010 de aplicare a prevederilor art. III din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 58/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal şi alte măsuri financiar-fiscale, la art.2 prevad:
,,Persoanelor asigurate în alte sisteme, neintegrate sistemului public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, precum şi persoanelor care au calitatea de pensionari ai sistemului public de pensii nu le sunt aplicabile prevederile art. III din ordonanţa de urgenţă,,.
Daca sunteti pensionar in sistemul public de pensii sau alt sistem neintegrat in sistemul public (ex. avocati, etc) nu se platesc contributiile de asigurari sociale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa+ pensionar Gabisc Gabisc Ca beneficiar al asigurarilor sociale in calitate de pensionar (partial anticipata) si PFA -activitate independenta se aplica aricolul 2 din HG 791 /anexa 2 ... (vezi toată discuția)
Mod de aplicare a art.iii oug 58/2010 Ioan Mina Sava Ioan Mina Sava Sunt pensionar, am un PFA,platesc impozit si cota de asigurari de sanatate pentru venitul net estimat anual si impartit pe trimestre conform deciziei de ... (vezi toată discuția)