avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Retragere SRL 2 asociati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Retragere SRL 2 asociati

Buna ziua!Am si eu o mica problema. Acum cateva luni am infiintat un srl alaturi de o persoana. datorita numeroaselor divergente si a punctelor de vedere total diferite in acest moment s-a ajuns la un punct tensionant greu de depasit. Celalalt asociat a imprumutat firma cu o suma pentru a achizitiona aparatura. Firma este pe pierdere, iar eu vreau sa ma retrag. Ce se intampla? In urma vanzatorii aparatelor cumparate, ramane o suma de bani neacoperita. Trebuie sa acopar eu jumatate din pierdere?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 17:02, 19 Septembrie 2007
depinde ce solutie adoptati si cum va intelegeti cu asociatul dvs.

in caz de dizolvare a societatii urmata de lichidare veti supurta pierderile si veti acoperi debitele societatii in limita capitalului social subscris

societatea va fi cea care va plati catre creditori datoriile raspunzand in acest sens cu intreg patrimoniul

in acest sens, asociatul dvs este unul dintre creditori

nu dvs veti plati, ci societatea

oricum trebuie vazute clauzele actului constitutiv si contractul de credit incheiat cu societatea de asociatul dvs
Multumesc mult pentru raspuns! Aceste argumente si i le-am oferit si eu. Actul constitutiv nu prevede cum ca in caz de pierderi trebuie sa le platesc. Totusi, respectiva persoana a amenintat cu judecata si cu solicitarea ca orice venituri viitoare sa fie puse sub...presupun un fel de sechestru. Oricat de incredibila mi se pare aceasta solutie- pentru ca pare mai degraba desprinsa din cartile SF decat din lege, vreau sa ma asigur ca am dreptate.
Cine este administrator?
amandoi
Eu zic asa, cu actele pe care le aveti: act constitutiv, Haga prin care s-a facut imprumutul etc. mergeti la un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Participare la profit si pierderi luciangogu luciangogu Este neaparat sa o prevad in actul constitutiv? Sau pot sa prevad ca va fi hotarata de asociati prin AGA? La cuantum ma refer... (vezi toată discuția)
Acoperirea pierderilor din anii precedenti iolanda nyulas iolanda nyulas Societatea in cauza inregistreaz pierderi incepand din anul 2006.pe perioada 2006-2008 realizeaza pierderi din lipsa de venituri fiind o activitate de ... (vezi toată discuția)
Inreg contabile lichidare soc 2 asociati ionuca ionuca Va rog sa-mi spuneti daca este corecta repartizarea in urma lichidarii unui SRL cu 2 asociati: I. Activ ... (vezi toată discuția)