avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PFA- Cum se calculeaza concediul medical, indemnizatia ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PFA- Cum se calculeaza concediul medical, indemnizatia de maternitate si pt cresterea copilului

Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati cu niste informatii referitoare la plata CM, a indemnizatiei pt maternitate si pt cresterea copilului pt PFA.
Sunt insarcinata in luna a 7-a, imi platesc toate contributiile la stat din mai 2009, incepand din martie 2010 platesc si cotizatia de 0,85% pentru concedii si indemnizatii.

Veniturile mele pe 2010 conform deciziei de impunere sunt de 60120RON brut, 45120RON net.
Venitul meu brut lunar este de 5265, insa incepand cu luna martie imi mai intra 3000lei brut pt ca am mai incheiat un nou contract. Am refacut pe 10 martie 2010 declaratia 220 si au rezultat sumele mentionate mai sus (60120 brut, , cu plati anticipate trimestriale dupa cum urmeaza: 1085RON trim 1, 2045 trim II, III, IV.
Mentionez ca atunci cand am completat declaratia am luat in considerare doar lunile ianuarie - august inclusiv, deoarece in septembrie trebuie sa nasc (ianuarie - 5265 ron + feb - 5265 ron +martie-august cu 8265RON venit).
Va rog sa ma ajutati sa imi calculez:
1. Concediul medical de risc maternal
2. Indemnizatia pentru maternitate (pentru cele 126 de zile pre/post natal)
3. Indemnizatia pentru cresterea copilului.

Eu intelesesem ca acestea se calculeaza la venitul brut, altii imi spun ca la venitul net, si nu stiu unde sa ma interesez. Am intrebat o doamna contabila, dar nu a stiut sa imi spuna.

Va multumesc foarte foarte mult!
Andreea
Ultima modificare: Joi, 5 August 2010
andeiusa@yahoo.com, utilizator

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal si crestere copil pfa Sacharisa Sacharisa Pentru PFA: 1) Daca pentru cele 12 luni de calculare a concediului de maternitate, 6 luni am fost PFA si 6 luni nu am avut venit pana la nastere, mai ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pfa lorei lorei BUNA ZIUA! Am si eu cateva nelamuriri, daca puteti va rog sa ma ajutati. Sunt PFA si vreau sa ma informez in ce conditii o sa primesc indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Cuantum indemnizatie concediu de maternitate pfa isabela33 isabela33 Buna seara, Imi desfasor activitatea ca pfa si vreau sa intru in concediu de maternitate incepand cu 1 august. Am platit contributia pt concedii medicale ... (vezi toată discuția)