avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cuantum indemnizatie concediu de maternitate PFA
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cuantum indemnizatie concediu de maternitate PFA

Buna seara,

Imi desfasor activitatea ca pfa si vreau sa intru in concediu de maternitate incepand cu 1 august.

Am platit contributia pt concedii medicale pt luna iulie.

Nu prea am inteles cum se calculeaza cuantumul indemnizatiei.

Pe declaratia de la anaf eu am trecut un venit net de 32.000 lei si l-am calculat pt lunile ianuarie - iulie 2013 (inclusiv).

Ma puteti ajuta sa imi spuneti orientativ care ar fi cuantumul indemnizatiei de maternitare?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:26, 31 Iulie 2013
1. Indemnizatia pentru concediul de maternitate este de 85% din venitul pentru care ati platit cota de 0,85% pentru concedii si indemnizatii.

2. Indemnizatia o calculeaza si plateste Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate unde veti duce certificatele medicale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil pfa lorei lorei BUNA ZIUA! Am si eu cateva nelamuriri, daca puteti va rog sa ma ajutati. Sunt PFA si vreau sa ma informez in ce conditii o sa primesc indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu de maternitate si crestere a copilului Costinadaniel Costinadaniel Buna ziua Sotia mea de profesie medic veterinar este insarcinata in 21 de saptamani. In ultimele 24 de luni a lucrat ca angajata la 3 srl diferite iar din ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pfi + cm malina19 malina19 buna ziua,am o problema mare. nu sunt de profesie contabil si nu ma lamureste nimeni. am un PFI (persoana fizica independenta) de un an. lucrez si cu ... (vezi toată discuția)