Am incheiat un contract pe o perioada de 2 ani cu vodafone ptr furnizare servicii internet. Contractul este pe cabinetul de avocat .
Se pare ca avocatul , mai bine zis cabinetul de avocat este asimilat in contracte ca fiind persoana juridica.
Drept urmare nu ne-am incadra , noi avocatii ca capitolul consumator la care refera codul consumului si nu beneficiem de noile reglementari referitoare la clauzele abuzive .
Are cineva o explicatie juridica referitoare la asimilarea noastra cu persoanele juridice?#-o
Multumesc !
da, daca ati incheiat contractul pe cabinetul de avocatura nu beneficiati de noua lege care se refera la anularea taxei de reziliere in contractele dintre persoane fizice si operatorii de telefonie mobila.
Nu e vorba de nicio asimilare! Daca cititi prin lege ce inseamna consumator (pentru ca legea 161/2010 si toate legile de protectie se aplica numai consumatorilor) veti gasi urmatoarea definitie: "orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii, care acţionează în scopuri din afara activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale" (Codul consumului, OG 21/1992, Legea 193/2000).
Nu stiu cine si de ce v-a zis aberatia cu asimilarea unei persoane juridice, dar avocat fiind n-ar trebui s-o sustineti.