avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Profesie liberala , avocat , persoana jurudica in ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Profesie liberala , avocat , persoana jurudica in contracte?!

Am incheiat un contract pe o perioada de 2 ani cu vodafone ptr furnizare servicii internet. Contractul este pe cabinetul de avocat .
Se pare ca avocatul , mai bine zis cabinetul de avocat este asimilat in contracte ca fiind persoana juridica.
Drept urmare nu ne-am incadra , noi avocatii ca capitolul consumator la care refera codul consumului si nu beneficiem de noile reglementari referitoare la clauzele abuzive .
Are cineva o explicatie juridica referitoare la asimilarea noastra cu persoanele juridice?#-o
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 14:27, 9 August 2010
da, daca ati incheiat contractul pe cabinetul de avocatura nu beneficiati de noua lege care se refera la anularea taxei de reziliere in contractele dintre persoane fizice si operatorii de telefonie mobila.
Sigur ...
Dar care ar fi explicatia juridica ? De ce persoane juridice ?!
pt ca cheltuiala privind achizitionarea aparatului telefonic e deductibila in cazul dvs care ati facut factura pe cabinet individual de avocatura.
Nu e vorba de nicio asimilare! Daca cititi prin lege ce inseamna consumator (pentru ca legea 161/2010 si toate legile de protectie se aplica numai consumatorilor) veti gasi urmatoarea definitie: "orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii, care acţionează în scopuri din afara activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale" (Codul consumului, OG 21/1992, Legea 193/2000).

Nu stiu cine si de ce v-a zis aberatia cu asimilarea unei persoane juridice, dar avocat fiind n-ar trebui s-o sustineti.
Ultima modificare: Luni, 9 August 2010
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezilere abonamente telefonie mobila sneferu1st sneferu1st Salut. Am inteles ca s-a modificat o lege si acum poti denunta contractul cu operatorii inainte de finalizarea perioadei contractuale daca nu ai achizitionat ... (vezi toată discuția)
rcs rds refuza preluare echipament internet ctr denuntat unilateral radulucian 22 radulucian 22 Am un punct de lucur inchis, la care am cerut denuntare unilaterala pe mail RDS, Au aprobat ,dar au pus sume ca dauna rezilere anticipata. Nu le-am ... (vezi toată discuția)
Persoana juridica: consumator sau nu ochiosik ochiosik Prin prisma legislatiei nationale si internationale persoana juridica este consumator sau nu (vezi toată discuția)