ioana_cristina2004 a scris:
Buna ziua! As dori sa stiu daca in cazul in care o persoana (ruda) imi doneaza un imobil si insereaza o clauza de interdictie de instrainare, durata clauzei poate depasi viata donatorului? Daca da, nu se poate spune ca donatorul dispune de viata donatarului (ceea ce n-ar fi tocmai legal)? In acest caz, clauza de interdictie de instrainare nu este nula dupa incetarea din viata a donatorului? Exista o perioada maxim legala pt aceasta interdictie? Va rog din suflet sa ma lamuriti; am mai intrebat asta si nimeni nu mi-a raspuns.:help:
Clauza de inlienabilitate, pentru ca eu cred ca despre aceasta clauza vorbim, ar putea fi nula in conditiile aratate de dvs., daca nu sunt respectate doua conditii: sa fie temporara; sa se intemeieze pe un interes serios si legitim.
In codul civil roman, sunt cateva texte de lege care s-ar opune unei asemenea clauze :art.803, 1306, 1310 C.civ.
Pentru o intelegere amanuntita a aplicarii unei asemenea clauze, in special raportat la terti (creditori-de exemplu), cititi aici:
[ link extern ]