avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va rog sa ma lamuriti!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va rog sa ma lamuriti!

Buna ziua! As dori sa stiu daca in cazul in care o persoana (ruda) imi doneaza un imobil si insereaza o clauza de interdictie de instrainare, durata clauzei poate depasi viata donatorului? Daca da, nu se poate spune ca donatorul dispune de viata donatarului (ceea ce n-ar fi tocmai legal)? In acest caz, clauza de interdictie de instrainare nu este nula dupa incetarea din viata a donatorului? Exista o perioada maxim legala pt aceasta interdictie? Va rog din suflet sa ma lamuriti; am mai intrebat asta si nimeni nu mi-a raspuns.:help:
Cel mai recent răspuns: ioana_cristina2004 , utilizator 17:28, 5 August 2010
nu veti gasi un articol care sa mentioneze expres ce doriti dvs.dar inainte sa faceti actul de donatie notarul va poate consulta cu privire la ce doriti dvs.
Ceea ce doreste donatorul se poate realiza, depinde de abordarea juridica a problemei...

Donatorul va poate dona uzufructul apartamentului pe timpul vietii sale iar dreptul de proprieate dupa moarte.Totul perfect legal. Uzufructul il puteti inscrie in CF, puteti inchiria apartamentul etc - puteti face tot ce vreti mai putin lucruri pe care le poate face doar proprietarul - adica sa-l vindeti, ipotecati etc.

Daca in schimb doreste sa va doneze apartamentul cu aceasta clauza de interdictie pot aparea unele discutii - si depinde si de flexibilitatea notarului care intocmeste actul de donatie. Unii sunt foarte ingusti cand vine vorba de acte cu care ei nu sunt obisnuiti... Le place sa fie totul dupa sablon.
@candidate_of_law

ce vrei sa spui cu "Unii sunt foarte ingusti cand vine vorba de acte cu care ei nu sunt obisnuiti... Le place sa fie totul dupa sablon"?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, am și eu o nelamurire dacă ma puteți ajuta cu ... Niko03 Niko03 Buna seara, am și eu o nelamurire dacă m-a puteți ajuta cu aceasta întrebare va rog: Sora mea vrea sa imi doneze o casa , eu am trei copii iar ea vrea sa ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am? Critter Critter Am 29 de ani, si sunt proprietara unui apartament din Bucuresti pe care as dori sa il vand, dar unele clauze din contract sunt contradictorii si nu stiu exact ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare cu drept de vanzare dupa deces mishu72 mishu72 Buna seara, Am tot cautat pe internet, pe site-urile de profil implicit si aici dar nu am gasit nimic sa imi raspunda la urmatoare intrebare : Parintii ... (vezi toată discuția)