avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salar minim pe economie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salar minim pe economie

Este legal ca salariul brut sa fie de 506 lei la bugetar, astfel incat se ajunge la un salar net de 470 lei. Cum se poate actiona astfel incat sa se ajunga la salariul minim garantat de lege?
Cel mai recent răspuns: Mainerici Ctin , Contabil 13:54, 5 August 2010
Buna ziua !
Depinde :
- daca e vorba de norma intreaga , salariul minim brut grantat in plata este de 600 lei
- daca este vorba de mai putin de 1 norma , este posibil sa fie si sub 600 lei (salariul brut lunar) , proportional cu nr. de ore efectuate in acea luna .
cu reducerea de 25% la suta aplicata pe salarii bugetarilor veniturile unora dintre bugetari pot ajunge sub salariul minim pe economie. cred ca ar trebui sa intrebati la ministerul muncii care e mai este in prezent salariul minim. opinia mea e ca nu este legal insa guvernul cine stie ce motivatii legale are...
sal minim brut la bugetarii este de 600 lei,inclusiv dupa reducerea cu 25% cf l118/2010

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicarea lg 118/2010 Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius Art. 1 (1) Cuantumul brut al salariilor/soldelor/ indemnizatiilor lunare de incadrare, inclusiv sporuri, indemnizatii si alte drepturi salariale, precum si ... (vezi toată discuția)
Salar mihatoc mihatoc sunt profesor suplinitor incadrat cu un salar de baza de 648ron pe luna , dar nu cu norma intreaga ci cu 75% este legal ca si mie sa mi se reduca cu 25% ... (vezi toată discuția)
Scaderea salariilor cu 25% rebeca macovei rebeca macovei Am inteles din articolul 2 al legii 118/2010, ca salariul minim brut garantat in plata este de 600 de lei. In opinia mea \"garantat in plata\" semnifica faptul ... (vezi toată discuția)