avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare

Am 35 ani vechime, ditre care 95% in grupa I si 55 ani varsta. sunteti amabili sa-mi raspundeti -Cand ma pot pensiona?
=D>

Foarte tare!
95% din cei 35 de ani sunt in grupa I, sau procentul pentru o anumita perioada in care activitatae desfasurata se incadreaza in grupa I (pe care sper sa ne-o impartasiti ;))este de 95%?
1. Colega mea are dreptate. Nu se poate raspunde la intrebare pe baza datelor expuse de dvs.
2. Reveniti si precizati urmatoarele:
- data nasterii;
- sexul;
- total stagiu de cotizare (vechime), ani, luni, zile din care in grupa I de munca (ani, luni, zile) si in ce procent ati lucrat in gr.I.
Interventie moderator Am rugamintea sa reveniti in acelasi topic, folosind butonul "raspunde". Multumesc!

corneliu neacsu a scris:
Revin
Data nasterii-24-01-1955;sex-M
Vechime 36 ani, 1 luna ,0 zile
Grupa I de la 1-09-1975 pana la 1-04-2001, 90%
Restul -Grupa a -II-a
Cand ma pot pensiona?

Precizati perioada lucrata in grupa II de munca si procentul. Din 01.04.2001 pana in prezent ati lucrat in conditii normale, deosebite sau speciale?
In primul mesaj ati scris ca stagiul realizat este de 35 de ani, in acest mesaj stagiul este de 36 de ani si 1 luna. Ce reprezinta diferenta de 1 an si 1 luna?

Probabil ca la mai bine de 25 de ani lucrati in grupa I de munca, chiar si in procent de 90%, aveti deja drepturile de pensie deschise, dar va rog sa dati date cat mai exacte si complete.
Ultima modificare: Marți, 10 August 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Datele sunt cele din carnetul de munca
Scuze pentru erorile materile din primul mesaj.
Din 01-04-2001 pana in prezent am lucrat in conditii deosebite
In cei 36 ani si 1 luna este inclusa armata 1an si 4 luni-de aici diferenta

Alte discuții în legătură

Cand poate iesi la pensie tata? Alexandraioana Alexandraioana Buna ziua.Scuzati deranju` dar am cautat pe internet si mi`am cam prins urechile. Tatal meu este nascut in 26.09.1952 are vechime 31 ani din care 23 ani ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie mariusmocanu21 mariusmocanu21 Buna ziua! Va deranjez cu o intrebare! Tatal meu,nascut pe 6 martie 1954 ar dori sa iasa la pensie si nu stie daca indeplineste conditiile necesare. Acestea ... (vezi toată discuția)
Grupa de munca corina51 corina51 intrebarea mea este in ce grupa de munca se situeaza meseria de autopsier? mai exsita munca in conditii deosebite, sau grupa .... a II-a?.... (vezi toată discuția)