avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare

Am 35 ani vechime, ditre care 95% in grupa I si 55 ani varsta. sunteti amabili sa-mi raspundeti -Cand ma pot pensiona?

Perioada lucrata in grupa I de munca, in total 23 de ani va confera posibilitatea de a beneficia de pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard.
Astfel, prin aplicarea art. 167 ind.1 din Legea nr. 19/2000, pentru cei 23 de ani de grupa I, vi se reduce varsta standard cu 13 ani.

In concluzie, puteti depune oricand dosarul si cererea privind acordarea pensiei pentru limita de varsta.
Sanatate si sa va bucurati multi ani de pensie!
Ultima modificare: Miercuri, 11 August 2010
florisiris, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand poate iesi la pensie tata? Alexandraioana Alexandraioana Buna ziua.Scuzati deranju` dar am cautat pe internet si mi`am cam prins urechile. Tatal meu este nascut in 26.09.1952 are vechime 31 ani din care 23 ani ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie mariusmocanu21 mariusmocanu21 Buna ziua! Va deranjez cu o intrebare! Tatal meu,nascut pe 6 martie 1954 ar dori sa iasa la pensie si nu stie daca indeplineste conditiile necesare. Acestea ... (vezi toată discuția)
Grupa de munca corina51 corina51 intrebarea mea este in ce grupa de munca se situeaza meseria de autopsier? mai exsita munca in conditii deosebite, sau grupa .... a II-a?.... (vezi toată discuția)