avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... judecatorul si exceptiile de fond
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

judecatorul si exceptiile de fond

Va rog sa-mi spuneti daca judecatorul este obligat sa invoce din oficiu existenta unei exceptii de fond, de exemplu lipsa indeplinirii plangerii prealabile.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: georgetimur , utilizator 14:57, 5 August 2010
da, aceasta este o exceptie invocata din oficiu de catre instanta.
Daca exista text de lege care anterior formularii unei plangeri in instanta, obliga la o procedura privind formularea unei plangeri prealabile, da.

Imi pare a fi o exceptie de procedura (desi nu detaliati despre ce anume este vorba) si nu de fond.
va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul de invocare a unei exceptii allexandru83 allexandru83 Buna ziua, Daca am depus intampinare la cererea de chemare in judecata si nu am invocat exceptia, reclamantul solicitand la primul termen un termen pentru ... (vezi toată discuția)
Judecatorul si exceptiile mikka33 mikka33 Daca institutia publica nu invoca exceptia lipsei plangerii prealabile, judecatorul este obligat sa o invoce el sau nu? (vezi toată discuția)
Rolul activ al instantei lotuss lotuss In ce art. se prevede ca instanta in virtutea rolului sau activ ar trebui sa puna in discutia partilor capacitatea lor procesuala ? (vezi toată discuția)