avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte necesare acceptare succesiune mama decedata tata ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte necesare acceptare succesiune mama decedata tata vitreg

ce acte sint necesare pt acceptare succesiune daca mama care a decedat avea numele dupa sot iar eu am numele tatalui natural?
Cel mai recent răspuns: miky68 , utilizator 22:10, 19 August 2010
pt a demonstra in fata notarului ca sunteti fiul mamei dvs sunt necesare certificatul dvs de nastere si buletinul.
-anexa 24 de la primaria din localitatea unde mama a avut ultimul domiciliu;
- certificate de atestare fiscala de la administratiile financiare din localitatile unde mama a detinut bunuri mobile/imobile;
- certificatul de deces al mamei;
- certificatul de casatorie al mamei;
- certificatul dvs. de nastere si BI.
Daca pe certificatul dvs. de nastere este trecut numele de "fata" al mamei, din certificatul dansei de casatorie va rezulta schimbarea. Daca mama dvs. a fost casatorita cu tatal dvs. natural, schimbandu-si, ulterior, numele, dovada fostului nume al dansei se face cu certificatul de casatorie/hotararea de divort.
De asemenea, puteti cere un extras din registrul de nasteri, de la primaria locului nasterii mamei dvs, in care se vor mentiona numele dansei de fata, parintii, cu cine a fost casatorita/divortata, etc.
problema e ca certificatul meu de nastere nu il am .pot cere 1 copie la starea civila?in cit timp imi da copia? celelalte acte adica anexa 24 si atestat fiscal nu imi trebuiesc deoarece nu fac dezbatere succesiune,doar acceptare...
Ultima modificare: Joi, 5 August 2010
miky68, utilizator
vi se poate elibera si pe loc un duplicat dupa certificatul de nastere de catre oficiul starii civile.
Va multumesc pentru raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Succesiune mama decedata tata vitreg miky68 miky68 mama a decedat acum 5 zile si a ramas sotul ei care este tatal vitreg pentru mine si fratele meu .Ce trebuie sa fac pentru a nu pierde dreptul de mostenitor ... (vezi toată discuția)
Moştenire tolea mioara tolea mioara Bună ziua am şi eu o intrebare de ce acte am nevoie pentru dezbatere moştenire după tatăl meu? mama doreşte să ne dea partea dînse nouă mama are 85 ... (vezi toată discuția)
Succesiune niros_e niros_e buna seara.Tatal meu a decedat cu cateva zile in urma,si in mod normal trebuie sa deschid succesiunea.Mama e decedata din 1999 ,iar eu sunt singurul lor fiu . ... (vezi toată discuția)