avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna seara.Tatal meu a decedat cu cateva zile in urma,si in mod normal trebuie sa deschid succesiunea.Mama e decedata din 1999 ,iar eu sunt singurul lor fiu . Dupa decesul mamei , nu s-a facut succesiune . Nu am decat 305mp , care includ curtea si casa (90mp) , si un loc de veci .Spuneti-mi , va rog, ce acte si ce costuri (estimative ) implica acest demers . Va multumesc.
Va trebui sa faceti doua succesiuni, una dupa mama si una dupa tata, succesive. Astfel ca a creste costul si pentru ca dezbateti mostenirea dupa mama la mai mult de 2 ani de la deces, platiti in plus si un impozit de 1% din valoarea mostenirii.

Trebuie sa mergeti la notar cu certificatele de deces, actele de proprietate, certificatul dvs. de nastere și buletinul + declaratia de acceptare a mostenirii si anexa de la primarie. Va va costa probabil 2-3000 de lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titularul actului concesiune,sotul mamei mele, a decedat, iar ... Caltunuldnei Caltunuldnei Titularul actului concesiune,sotul mamei mele, a decedat, iar dupa decesul mamei mele in 1999 eu platesc taxa pt locul de veci, fiind si in posesia ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire tudosevictorel tudosevictorel Buna seara. As dori niste raspunsuri la urmatoarea situatie: Parintii mei care sant decedati au cumparat sau au primit (nu stiu exact) un loc de veci .Dupa ... (vezi toată discuția)
Transcriere concesiune loc de veci doia doia Dupa decesul mamei,trebuie sa fac transcrierea concesiunii loc de veci , pe numele meu. Dar am urmatoarea problema, pe certificatul meu de nastere este trecut ... (vezi toată discuția)