avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moştenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moştenire

Bună ziua am şi eu o intrebare de ce acte am nevoie pentru dezbatere moştenire după tatăl meu? mama doreşte să ne dea partea dînse nouă mama are 85 ani de ce acte avem nevoie? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:55, 19 Aprilie 2018
Pentru a dezbate succesiunea aveti nevoie de acte de proprietate pentru bunurile pe care doriti sa le mosteniti, acte de stare civila care sa faca dovada calitatii de mostenitor (certificate de nastere si casatorie), un certificat fiscal pe care il veti solicita pe baza unei delegatii emise de biroul notarial care va dezbate succesiunea de la primaria in raza careia se afla bunurile si, evident, de certificatul de deces al tatalui in original. Mai aveti nevoie si de doi martori care sa il fi cunoscut pe tata si care sa ateste ca acesta era casatorit si cati copii a avut acesta. Depuneti actele la un birou notarial si primiti un certificat de mostenitor pe numele dvs.
Apoi, pentru a primi de la mama dvs cota dansei din dreptul de proprietate trebuie sa intabulati dreptul de proprietate (pe numele ei si pe numlele dvs, al mostenitorilor) dupa care sa incheiati cu mama la un birou notarial un contract de partaj, vanzare, donatie, intretinere, etc in functie de speta dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Actele de proprietate ale imobilelor in original, actele de stare civila in original (certificatul de deces, certificatul de casatorie al parintilor, certificatele de nastere si casatorie ale copiilor), De la Primarie- Certificat de atestare fiscala, care sa ateste plata impozitelor la zi, Adeverinta de la Registrul Agricol privind rolul defunctului(daca aveti casa si teren), Adeverinta de la Asociatia de Proprietari care sa ateste faptul ca nu exista debite (daca aveti un apartament) si 2 martori cu buletine, care sa nu fie rude si care sa-l fi cunoscut personal pe tatal dvs.
Mulțumesc pentru ajutor dar am omis sa fac precizarea caci este vorba despre moştenire (pămînt care are acte de proprietate tatăl nostru decedat) suntem 4 fratii
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, am inteles de la inceput...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare ap THEODORA30 THEODORA30 parintii mei au cumparat impreuna un ap,mama a murit de 10 ani,acum tata doreste de comun acord cu noi( copii lui)sa vanda ap,trebuie facuta taxa de ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune laur2013 laur2013 buna seara, in ce conditii pot deschide succesiune daca suntunicul fiu, insa mama meatraieste? (vezi toată discuția)
Succesiune sallomeia sallomeia Buna seara!!!As dori si eu sa stiu ce acte sint necesare unei succesiuni potrivit legislatiei in vigoare (vezi toată discuția)