avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1854 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Conventie civila de prestari servicii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Conventie civila de prestari servicii

Care sunt conditiile prin care o PF poate sa incheie o conventie civila de prestari servicii cu o PJ si care sunt contributiile care trebuie platite la stat?
PFA este mai ecomandat pentru incheierea unei conventii civile de prestari servicii?
Darile la stat sunt aceleasi ca si in cazul colaborarii dinte PF si PJ?
Aceste conventii civile sunt luate in calcul la calculul pentru indemnizatia de crestere copil (in cazul in care nu sunt angajata nicaieri si am doar o conventie de prestari servicii).
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters160568 , utilizator 16:06, 5 August 2010
Buna ziua,
Se face o convetie civila.
Contributia P.F. este de 16% - impozit pe venit + declaratia de realizare de venituri altele fata de salariu ce trebuie depusa cred ca la finele anului la A.F.

Succes,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract servicii persoana fizica gaby76 gaby76 Buna ziua Ma intereseaza care este modalitatea prin care o firma poate plati o [b]persoana fizica [/b]pentru un serviciu prestat timp de 1 saptamana, in ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare Limiteaza Lg. 300/2004 sfera de aplicare a conventiilor civile de prestari servicii numai la persoanele fizice autorizate (PFA) sau se pot incheia si cu ... (vezi toată discuția)
Conventie civila carmen_danciu carmen_danciu Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti intr-o problema. S-a incheiat o conventie civila cu o institutie tip C.A.R- pensionari. Ce contributii trebuiesc oprite pe ... (vezi toată discuția)