avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plangere penala neplata pensiei de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plangere penala neplata pensiei de intretinere

Pentru a depune plangere pentru neplata pensiei alimentare trebuie ca hotararea jud. sa fie definitiva si irevocabila? Am obtinut custodia si in urma apelului intentat de fostul sot, iar pensia alimentare nu a mai achitat-o pentru o perioada de 4 luni. Probabil va urma si un recurs...Chiar trebuie sa astept hotararea definitiva? Unde e de recomandat sa fie depusa: la parchet sau la sectia de politie?

Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 21:06, 5 August 2010
Depuneti plangere penala la organul de urmarire penala (politie sau parchet). Hotaraea judecatoreasca privind plata pensiei de intretinere este executorie de drept, chiar daca nu este irevocabila.
la parchet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum procedez in cazul in care nu primesc pensia alimentara pentru un copil care imi este incredintat spre educatie si crestere? conium conium Buna ziua , va rog sa ma consiliati cum trebuie sa procedez in situatia in care fostul sot nu plateste pensia alimentarea in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Executare silita pensie; cercetare abandon meryliv meryliv Buna seara. In urma divortului in urma cu 3 ani am custodia unica asupra minorului , acum in varsta de 7 ani. In noiembrie 2010 fostul sot a deschis proces de ... (vezi toată discuția)
Cum pot ataca rezolutia procurorului? am vreo sansa sa obtin ceva?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu In urma divortului fostul sot a fost obligat la plata sumei de 200 ron pentru 2 copii minori. Pensia de intretinere i-a fost stabilita la venitul minim ... (vezi toată discuția)