avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1150 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Infiintare societate noua in 2010 ????
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Infiintare societate noua in 2010 ????

Buna ziua,

Numele meu, este Florin si am cateva intrebari daca o sa imi poata raspunda cineva.

1. Daca infiintez un SRL, in 2010, mai trebuie sa platesc impozitul forfetar obligatoriu? (aproximativ 1600 lei /an) Am inteles ca o sa se scoata acest impozit in curand.
2. As vrea sa deschid un bar, dar nu stiu ce cod caen trebuie sa aleg. Am gasit mai multe clase, dar nu stiu exact.
3. Exista vreo lege cu privire la activitatea barurilor? Daca da, spuneti-mi legea nr. ....../....... .
4. Trebuie licenta pentru vanzarea de bauturi ? Daca da, de unde se poate lua aceasta licenta.
5. Ce autorizatii mai trebuie pentru a deschide un bar si pentru a functiona un bar?

Momentan, cam astea ar fi intrebarile mele.

Va multumesc. :)
Cel mai recent răspuns: hrincaionela , utilizator 09:11, 6 August 2010
O sa va dau cate informatii pot:
1. firmele infiintate in cursul anului nu platesc forfetar.
2. cred ca e ok codul pentru restaurante. te sfatuiesc sa alegi cat mai multe coduri caen (poti sa le treci pe toate) pentru a evita modificare actelor de cate ori te mai gandesti sa faci ceva.
3. nu cred ca exista ceva special pentru baruri. este o unitate de alimentatie publica.
4. nu trebuie licenta sa vinzi bauturi
5. am auzit de cateva, dar nu cred ca raspunsul meu va fi complet: autorizatie de functionare de la primarie, pompieri, etc, contract cu un medic de medicina muncii, contract cu o firma de protectia muncii si psi, contract cu firma de ridicare a ambalajelor.
trebuie sa fii atent sa afisezi intr-un loc vizibil: copie CUI, autorizatie de funcionare, program de lucru (obligatoriu de la primarie).
sa discuti cu un contabil sau o firma de contabilitate imediat ce ai obtinut actele firmei. ai nevoie de registre si se depun declaratii cu termene scurte, chiar daca nu inregistrezi inca venituri.

sper ca ajuta ce am scris, poate mai completeaza si alti colegi

succes mult!
Multumesc mult, contabil20 pentru raspunsul dat.
Si mai am o intrebare: In bar, o sa cante si muzica. Din cate stiu, trebuie platita o taxa, dar nu stiu unde, si nici nu prea stiu cat. Cu cine trebuie sa iau legatura ?

Astept un raspuns si la intrebarea asta.
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 6 August 2010
florin89, utilizator
buna ziua ,trebuie sa te inregistrezi la u.c.m.r.,u.p.f.r.si credidam ptr muzica ambient si tv,in jur de 200ron/luna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatii functionare si alte taxe adara adara Vreau sa imi deschid un bar si nu am inteles cate taxe trebuie sa platesc. In primul rand pentru autorizatia ade functionare, apoi pentru muzica?Daca vreau sa ... (vezi toată discuția)
Acte necesare deschidere discoteca si bar la punct de lucru ziar actualitatea ziar actualitatea am o societate si in urma adaugarii unor coduri CAEN vreau sa deschid o discoteca cu bar la un punct de lucru. Care sunt autorizatiile necesare? Aviz de la ... (vezi toată discuția)
Pentru pizzerie plus meniul zilei la locatie si cu livrare la domiciliu, ce coduri caen trebuie sa aleg? alexandrapu alexandrapu Buna ziua! Pentru a deschide o firma - pizzerie (pizza, hamburgeri, doner, etc.) plus meniul zilei la locatie si cu livrare la domiciliu, ce coduri caen ... (vezi toată discuția)