avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1905 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Drepturi de autor(DDA) - ce si unde platim
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Drepturi de autor(DDA) - ce si unde platim

Deschid acest subiect dupa ce am incercat in ultimele zile sa ma lamuresc, citind atat ordonanta, cat si normele de aplicare.
Situatia este urmatoarea: de cateva ori pe an, 3-4-5 ori, fie scriu articole la diferite publicatii, fie particip la manifestari sau emisiuni in media. Pentru aceste lucruri, am fost intotdeauna platita pe DDA, sumele fiind variabile, oricum mici si incostante.
Problema in prezent este urmatoarea: ce datorez statului in plus fata de impozitul aferent? (impozit marit, desigur). Trebuie sa platesc CAS, Somaj si pensie? daca da,cand, la finele anului sau in lunile in care am aceste colaborari? In lunile in care nu am nici o colaborare e nevoie sa notific ceva undeva? Si daca trebuie sa platesc si/sau sa notific, unde trebuie sa o fac?
Va multumesc. Sincer, simt ca-mi pierd mintzile...dar cred ca asta s-a si urmarit, de fapt...#-o
Cel mai recent răspuns: elfa64 , utilizator 16:49, 7 August 2010
Plachia pica greu, dar e buna, iar tzara noastra s-a schimbat doar in rau de pe vremea lui IL. Si da, aveti dreptate, legea trebuie respectata, ca asta ma framanta si pe mine...X-(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plati pt pfa conf noului cod fiscal, care e angajat sibianul80 sibianul80 Buna ziua. Nici mie nu mi-e clar cat si ce am de platit. Sunt angajat la o societate cu norma intreaga. Pe langa asta am un PFA de prestari servicii pt ... (vezi toată discuția)
Sunt angajat cu carte de munca si vreau sa imi deschid intreprindere individuala - contributii? Shaloo Shaloo Buna ziua. Sunt angajat cu carte de munca la o firma si vreau sa imi deschid un II cod CAEN 9002 - activitati suport interpretare artistica (SONORIZARI). ... (vezi toată discuția)
Ii -ordonanta 58/2010 claudiaP claudiaP Buna ziua! Conform acestei ordonante, care ar fi modificarile privind o II? (vezi toată discuția)