avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ORDONANTA DE PLATA 119/2007 FARA CONTRACT
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ORDONANTA DE PLATA 119/2007 FARA CONTRACT

BUNA ZIUA
AM SI EU O PROBLEMA CU O FIRMA CU CARE LUCREZ .
AM COLABORAT CU O FIRMA DIN PACATE NU AM FACUT UN CONTRACT DE COLABORARE , SI ACESTIA AU RAMAS CU FACTURI NEACHITATE LA MINE.
POT SA II DAU IN JUDECATA CU OUG 119/2007 FARA A AVEA CONTRACT CU ACEASTA FIRMA?
SI INCA O INTREBARE .
DACA MI SE APROBA ORDONANTA DE PLATA CE POT FACE URMATORUL PAS ,DEOARECE MAI AM O FIRMA DATORNICA CARE LAM DAT IN JUDECATA SI AR TREBUI SA CASTIG DEOARECE ACTELE SUNT IN REGULA,DACA SE ELIBEREAZA O ASEMENEA ORDONANTA DE PLATA CARE SUNT URMATORII PASI CARE TREBE FACUTI?
VA MULTUMESC
CU STIMA SI RESPECT
MONIKA
Cel mai recent răspuns: Alexandru Suteu , Consultant fiscal 00:22, 8 August 2010
Daca nu aveti contract incercati pe OG 5, dar e posibil sa nu tina daca nu aveti facturi acceptate la plata (o confirmare de sold ar fi buna).

Dupa ce vi se admite cererea, debitorul are dreptul sa formuleze o cerere in anulare (in 10 zile de la comunicare). Daca i se respinge cererea, hotararea dvs. ramane irevocabila si o puteti pune in executare.
Daca i se admite cererea vi se va anula prima hotarare si va trebui sa porniti o actiune pe dreptul comun unde nu mai este necesara procedura prealabila prev. de art. 720 ind. 1 C.p.c.
multumesc pt raspuns ,ceea ce nu inteleg exact ce ar fi confirmare de sold? de la client?ca sigur nu va da.
si nu stiu ce este og 5
va multumesc pentru raspuns.
ginabis a scris:

multumesc pt raspuns ,ceea ce nu inteleg exact ce ar fi confirmare de sold? de la client?ca sigur nu va da.
si nu stiu ce este og 5
va multumesc pentru raspuns.


Confirmarea de sold presupune un inscris prin care debitorul recunoaste ca are inscrise in contabilitate facturile emise de dvs.

OG 5/2001 priveste procedura somatiei de plata.
Este asemanatoare procedurii pe OG 119 dar se aplica in cazul in care nu exista contract ci numai facturi.
VA MULTUMESC PENTRU AJUTOR.
CU STIMA
RESTEA MONICA
Buna ziua
daca sumele sunt certe, lichide si exigibile puteti folosi OUG119, fara a fi nevoie de un contract comercial scris intre societati
cu alte cuvinte .....daca facturile emise de dvs sunt semnate de client

cu stima

Dan

Alte discuții în legătură

Og 5/2001 versus oug 119/2007 Emil Lasconi Emil Lasconi Fratilor va rog sa ma ajutati. Am avut o somatie de plata respinsa de judecatorie( inca nu stiu motivele ca nu este motivata ) insa pot sa va spun ca am ... (vezi toată discuția)
Oug 119/2007 sau og 5/2001 OANA GORAN OANA GORAN ce se va aplica ??? caci oug 119 nu abroga pe 5/2001, deci merg in paralel?? astept pareri care este mai avantajoasa??? adica recuperare rapida si ... (vezi toată discuția)
Probe la somatia de plata xm xm In afara de factura fiscala, care ar mai putea fi documente a caror insusire sa duca la somarea la plata a debitorului in instanta?presupunand ca debitorul nu ... (vezi toată discuția)