Sunt absolventa a Fac. de Jurnalism la Univ. Spiru Haret promotia 2008. Am sustinut examenul de licenta in Iulie 2008 si la inceputul lunii august 2009 am primit diploma de licenta pentru Specializarea Jurnalism. In data de 20.08.2009 a aparut OG10/2009 care arata ca toti absolventii care au promovat anul I in perioada 2005-2008 la forme neacreditate (ID sau FR) vor sustine din nou examenul de licenta.
Din cate stiam eu o diploma emisa cu antetul Ministerului Educatiei si Invatamantului nu se poate anula decat printr-o hotarare judecatoreasca.
Intrebarea mea este daca diploma obtinuta de mine este valida si daca nu, in ce conditii se anuleaza?
O alta intrebare ar fi: Ordonanta OG 10/2009 actioneaza retroactiv, iar eu va trebui sa sustin din nou acel examen de licenta?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri,
Anca
in primul rand examenul de licenta nu s-a sustinut diferentiat pentru fiecare forma de invatamant toti ne-am inscris la fel, iar cand s-a sustinut examenul s-a data ceiasi amterie pentru toate formele de invatamant , in sala eram studenti de la zi , cu fr si id , asa ca sa dai din nou examen de licenta e o aberatie odata ce au am facut un mater in baza acestei diplome, in care scrie clar ca am drepturi legale , facultate fiind acreditata in momentul respectiv, ca ei se trezesc si ce viseaza seara pun in aplicare ziua.
Legal n-au cum sa-mi anuleze mie diploma de licenta dupa doi ani de cand eu am drepturi legale, ASA CA PUNETI CAPUL LA CONTRIBUTIE SI NU VA MAI LASATI MANIPULATI DE NISTE PROSTI, cititi atent cererea aia de inscriere la examenul de licenta e o aberatie avand in vedere ca ai dat examenul odata am diploma sa ma mai duc odata sa cer sa dau examen de licenta,???????????? sa zicem prin absurd daca scria relicentiere ...poate era mai plauzibil ...dar si asa e o mare tampenie.................asa ca ROMANIA TREZESTE-TE NU VA MAI LASATI MANIPULATI ......CITITI ATENT ORDONANATA SI DIPLOMA AIA DE LICENTA si vedeti se pupa? una cu alta?
Multumesc pentru raspunsuri, dar asteptam un raspuns de la o persoana avizata - un avocat, care sa stie cate ceva despre legislatie si care putea sa-mi ofere niste raspunsuri pertinente.
Iti inteleg supararea, dar daca tu te exprimi putin prea complicat si incoerent, ma gandesc ca s-a-ntamplat poate pentru ca erai prea suparata.
diploma dvs...poate fi anulata,prin hotarare definitiva si irevocabila...emisa de o instanta de judecata(daca se probeaza,ca diploma a fost obtinuta in mod fraudulos,de catre dvs...altfel...NU.)...IN ALTA ORDINE DE IDEI,O.G. 10/2009...NU ARE EFECT RETROACTIV.