avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Nepoata mea a decedat recent , vaduva, fara a avea copii. A lasat in urma un apartament, mostenit de la mama ei, care l-a cumparat dupa ce a divortat de tatal ei. Nepoata a mai avut un frate vitreg (dupa tata), care traieste. Cine are prioritate la mostenire: fratele dupa tata, matusa ei, sau verii primari?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 23:40, 5 August 2010
Are prioritate fratele si daca acesta accepta succesiunea ii inlatura pe matusi si verii primari.
Va multumesc.
fratele are prioritate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fel de ruda sunt cu fratele vitreg al tatălui meu? am drept de moștenire? iordana1900 iordana1900 Buna ziua. Ce fel de ruda sunt cu fratele vitreg al tatalui meu? Bunicul meu patern era si tatal acestui unchi. Am detinut doua proprietati (casa si curte ... (vezi toată discuția)
In ce conditii ma pot mosteni pe mine fratii vitregi (dupa tata) ? mariusb74 mariusb74 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un sfat. Parintii mei au divortat cand aveam 4 ani.Eu am ramas cu mama in apartamentul in care stam si acum (ea a preluat ... (vezi toată discuția)
Drepturi mostenire geta2005 geta2005 Soțul meu ,fiu unic a decedat înaintea mamei lui eu nora am dreptul la mostenire , casa si terenul soacrei mele ? Mentionez ca nu am avut copii cu soțul meu. (vezi toată discuția)