avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Emigrare Canada
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Emigrare Canada

sunt divortata si am o fetita in varsta de doi ani si cinci luni,care mi-a fost incredintata prin hotarare judecatoresca imediat dupa nastere.as dori sa emigrez in canada impreuna cu prietenul meu actual,dar nu stiu daca pot imi pot lua si copilul fara procura din partea tatalui,care sunt convinsa ca nu ar fi de acord.imi puteti si mie ce pot face in aceasta situatie,unde si cui trebuie sa ma adresez?va multumesc
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 19:59, 7 Septembrie 2010
fara acordul tatalui ,........, nu aveti nici o sansa nu numai la ambasada Canadei dar si la iesirea din tara unde politia de frontiera va cere asa ceva !
daca tatal are program de vizita minor, chiar daca iti este incredintat copilul prin instanta, tot va trebui acordul fostului sot altfel nu poti emigra
Chiar daca tatal nu ar avea program de vizita, ar trebui sa aveti in vedere faptul ca in cazul incredintarii minorului ca si in cazul pensiei de intretinere nu exista autoritate de lucru judecat deoarece legiuitorul a prevazut posibilitatea reincredintarii daca s-au modificat conditiile care au fost avute in vedere atunci cand copilul a fost incredintat memei sau tatalui, asa cum a prevazut si posibilitatea maririi /micsorarii obligatiei de intretinere. Asa ca, chiar daca aveti o hotarare definitiva si irevocabila de increditare va trebuie si aordul tatalui.
Daca tatal nu isi da acordul, exista calea actiunii in instanta pentru obtinerea unei sentinte "care sa tina loc de acordul tatalui" - cred ca asa suna chiar cerinta autoritatilor canadiene. Pe site-ul oficial al Quebec la sectiunea Emigrare - dar atentie!! eu am gasit pe site-ul adresat persoanelor care vor sa emigreze din Franta, chiar daca aceeasi cerinta este si pt romani - gasiti aceasta mentiune.
Actiunea o deschideti la judecatoria de pe raza unde aveti Dvs - si deci si minorul incredintat - domiciliul, si din pacate dureaza, mai ales daca "tatal iubitor" uzeaza de toate caile de prelungire a judecatei/judecatilor.
Pentru autoritatile canadiene nu conteaza daca exista sau nu program de vizitare.
@andre0283,
Cred ca pana la aceasta ora v-ati dat seama ca am scris “pe bune” si ironiile dv au fost gratuite (de aceea au fost sterse).
Daca nu, puteti citi (si) aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

Asadar, cu sau fara acordul tatalui minorei va fi destul de dificil daca nu puteti dovedi relatia de concubinaj. Sau va casatoriti, si mai asteptati putin…

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce nu putem parasi tara daca tatal are program de vizita? cristinica11 cristinica11 Buna ziua, am vazut peste tot ideea ca daca ai decizie definitiva si irevocabila poti parasi tara. Daca insa tatal are drept de vizita, nu poti parasi ... (vezi toată discuția)
Declaratie notariala tata pt vacanta copil in canada ramonel80 ramonel80 Buna ziua! Am un copil de 11 ani, care imi e incredintat spre crestere si educare prin decizie judecatoreasca definitiva si irevocabila (nu am fost ... (vezi toată discuția)
Dovada legala de custodie naturereach naturereach Anul acesta am aplicat, impreuna cu tatal meu pentru rezidenta canadiana. Am facut o cerere la notar cum ca maica-mea e de acord sa aplic impreuna cu tatal ... (vezi toată discuția)