avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... declaratie notariala tata pt vacanta copil in Canada
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

declaratie notariala tata pt vacanta copil in Canada

Buna ziua!

Am un copil de 11 ani, care imi e incredintat spre crestere si educare prin decizie judecatoreasca definitiva si irevocabila (nu am fost casatorita niciodata cu tatal minorului). La sfarsitul lui iulie voi pleca, impreuna cu copilul, intr-o vacanta de o luna in Canada. In aprilie, tatal a dat o declaratie notariala in care isi exprima acordul in legatura cu plecare copilului (impreuna cu mine) in vacanta in Canada, in perioada X, cu compania aeriana Y si ca minorul va reveni in tara tot cu mine la data Z. Declaratia a dat-o in 3 exemplare, unul l-am lasat la Ambasada Canadei (cand am obtinut vizele), iar doua sunt la mine, pentru a le prezenta la iesirea din tara, pe aeroportul Otopeni.
As vrea sa stiu daca aceasta declaratie data in luna aprilie este OK sau ar trebui sa fie una mai recenta.
Multumesc!
Atata timp cat minorul va este incredintat dv. nu aveti nevoie de nici o declaratie notariala din partea tatalui, ci doar sa aveti la dv. hotararea judecatoareasca def. si irevocabila tradusa si legalizata in limba statului unde mergeti(engleza, franceza..)pt. a face dovada in acest sens autoritatilor vamale.
Daca in declaratie e trecuta corect perioada in care minorul nu va fi in tara, si persoana cu care pleaca, este valabila si nu va trebuie una mai recenta. Vacanta placuta!
cristina.serghie a scris:

Atata timp cat minorul va este incredintat dv. nu aveti nevoie de nici o declaratie notariala din partea tatalui, ci doar sa aveti la dv. hotararea judecatoareasca def. si irevocabila tradusa si legalizata in limba statului unde mergeti(engleza, franceza..)pt. a face dovada in acest sens autoritatilor vamale.

Chiar daca minorul a fost incredintat mamei, tatal nu a fost decazut din drepturile parintesti! Are in continuare un cuvant de spus............
Cristina&Iulia,

Va multumesc frumos pentru raspunsuri!
Eu stiam ca pot iesi din tara fara declaratia notariala data de tata numai in statele UE, iar pentru alte tari, cum e Canada, am nevoie de aceasta hartie.

Nu stiam insa ca trebuie sa traduc si sa legalizez hotararea de incredintare a copilului. #-o Prin urmare, va multumesc din suflet pentru ajutor!
Citez de pe site-ul politiei de frontiera romana:
Conditii de iesire din tara pt. cetatenii romani minori:
"..este titular al unui pasaport sau ci si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti, daca parintele insotitor face dovada faptului ca minorul i-a fost incredintat prin hotarea judecatoareasca ramasa definitiva si irevocabila"

Alte discuții în legătură

Vacanta in alta tara ContSters76364 ContSters76364 Buna ziua, daca eu am un copil in custodia mea si este pe numele tatalui, mai este nevoie de semnatura lui ca sa ies din tara cu el? Doresc sa imi petrec ... (vezi toată discuția)
Nu pot obtine o procura sa-mi scot copilul din tara,ce modalitati legale ar mai fi? rody.rody92 rody.rody92 nu mai stiu nimic de tatal copilului meu de cinci ani,cum pot obtune procura sa ies din tara cu copilul?va rog dati-mi o solutie lgala (vezi toată discuția)
Emigrare canada andre0283 andre0283 sunt divortata si am o fetita in varsta de doi ani si cinci luni,care mi-a fost incredintata prin hotarare judecatoresca imediat dupa nastere.as dori sa ... (vezi toată discuția)